Gavranović izdaje album u Švajcarskoj

„Preovladava ambijentalna muzika sa puno improvizacije, ali zvuk zalazi i u sfere elektronike i pop roka”
68 pregleda 0 komentar(a)
Filip Gavranović, Foto: Privatna arhiva
Filip Gavranović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.01.2016. 17:18h

Poznati crnogorski gitarista Filip Gavranović , koji nastupa pod pseudonimom Pippo Corvino snimio je novi album "Come to Light" u saradnji sa švajcarskom pjevačicom Sinciom Katanijom koji će u petak 15. januara objaviti švajcarska izdavačka kuća "Unit Records".

Album koji sadrži 11 autorskih pjesama koje su rezultat Gavranovićeve višegodišneje saradnje sa Katanijom izaći će samo dva mjeseca nakon njegovog posljednjeg izdanja "The Parting of the Ways". Među kompozicijama na novom albumu je i numera "Celestial Dust" koju je crnogorska javnost imala prilike da čuje još prije par godina kada je izašla na kompilaciji "Montenegrin Instrumental Forces" pod crnogorskom etiketom "Rabbit Records".

"Teško je 'Come to Light' smjestiti pod jedan žanr, jer na njemu preovladava ambijentalna muzika sa puno improvizacije koja dolazi iz džez kulture, ali se zvuk ne zadržava na tome, već zalazi i u sfere elektronske muzike i pop roka", saopštio je crnogorski gitarista koji trenutno živi i radi u Austriji.

Album će publici biti dostupan na svim budućim koncertima ovog dua, a u elektronskom na stranici "Unit Recordsa" i onlajn prodavnicama poput Amazona.

Bonus video: