Mortal kombat i Silente na Zbrka festu

Prethodno je najavljeno učešće muzičara iz Srbije, SevdahBaby
517 pregleda 0 komentar(a)
Silente, Foto: Zbrka fest
Silente, Foto: Zbrka fest
Ažurirano: 10.01.2019. 14:26h

Nova imena učesnika Zbrka festa, koji će se održati 1. i 2.maja na Glavi Zete, su beogradski punk metal sastav Mortal kombat i dubrovački pop-rock sastav Silente, najavili su organizatori.

Prethodno je najavljeno učešće muzičara iz Srbije, SevdahBaby.

“Već prvih dana od najave festivala počele su da pristižu prijave bendova, najčešće iz Crne Gore, Srbije i Hrvatske, pa nas raduje činjenica da je festival naišao na veliko interesovanje demo bendova. Zbrka je festival na kom će nastupiti izvođači raznovrsnih muzičkih pravaca, a Sevdah BABY, Mortal kombat i Silente su pravi predstavnici muzičkih pravaca koje želimo zastupiti na festivalu”, saopštili su organizatori.

Mortal kombat bend je nastao 2009. i “baziran je na tvrdom zvuku i provokativnim tekstovima koji na satiričan način opisuje svoje viđenje modernog društva i okruženje u kome živimo”.

Njihove najpoznatije pjesme su “Nemoj biti emo”, “Hipsteri”, “Evrovizija”, “Post'o sam metalac”…

Dubrovački sastav Silente osnovan je 2013.godine i odmah je pridobio publiku pjesmom “Terca na tišinu”. Uslijedile su nagrade, “Porin” su dobili u čak četiri kategorije, a na 62. Zagrebačkom festivalu pobjedili sa pjesmom "Čudna ili čudesna". Nakon tri uspješne godine 2016. su se povukli sa scene uz obrazloženje da “trenutno nijesu u mogućnosti dati išta umjetnički vrijedno na pozornici ili van nje". Vratili su se u februaru prošle godine singlom “Falange” koji je najavio njihov treći album “Malo magle, malo mjesečine”.

Zbrka fest je pokrenut sa ciljem afirmacije demo bendova iz Crne Gore i okruženja i konkurs za prijavu je otvoren do 20.marta.

“Očekujemo da ćemo u narednim danima obradovati javnost novim izvođačima. Bendovi mogu preuzeti prijavu na Facebook stranici Zbrka fest-a ili upitom na e-mail zbrkafest@gmail.com", poručili su organizatori.

Bonus video: