Mit o Lazarusu iz ugla Dejvida Bouvija

Spot za "Lazarus" koji je izašao prošle nedjelje, prikazuje Bouvija u krevetu sa povezom preko očiju i dugmadima na mjestu zjenica. Bouvi se trese u krevetu, migolji u nekom prostori izmneđu noćne more i jave
0 komentar(a)
bouvi Lazarus, Foto: Youtube screenshot
bouvi Lazarus, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 11.01.2016. 12:32h

U Jevađelju po Jovanu, čovjek po imenu Lazarus umire, i naknadno ga Isus vaskrsne.

Međutim Dejvid Bouvijeva verzija mita o Lazarusu u istoimenoj pjesmi (drugi singl poslednjeg albuma "Blackstar") je daleko mračnija verzija, koja poslije njegove smrti ima i obrise zastrašujućeg.

Spot za "Lazarus" koji je izašao prošle nedjelje, prikazuje Bouvija u krevetu sa povezom preko očiju i dugmadima na mjestu zjenica. Bouvi se trese u krevetu, migolji u nekom prostori izmneđu noćne more i jave.

U drugom svijetu, Bouvi se u kabinetu bori sa jednim pismom, koje je očigledno važno, ali koje nikako da napiše.

Spot je režirao švedski režiser Johan Renk, koji je do sada sarađivao sa Robin i Madonom. Renk je režirao i prvi spot sa posljenjeg albuma "Blackstar". Spot je dobio odlične kritike, opisan kao svemirska enigma i mini film.

"Čovjek može samo da sanja priliku da sarađuje sa ovakvim umom, a zamislite kako je kada to radite u kratkom vremenu dva puta. Intuitivni, razigrani, misteriozni, dubokoumni....Nemam više želju da da režiram spotove, jer znam da nikad neću moći bolje od ovoga. Bukvalno sam u saradnji sa Dejvidom dodirnuo sunce", izjavio Renk.

Bonus video: