Umro legendarni muzičar Dejvid Bouvi

Na Bouvijevoj zvaničnoj Facebook stranici piše: "Dejvid Bouvi je nakon 18 mjeseci hrabre borbe sa kancerom umro okružen svojom porodicom"
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.01.2016. 11:17h

Legendarni britanski muzičar Dejvid Bouvi umro je u 69. godini.

Njegov agent je potvrdio za svjetske medije da je pjevač preminuo nakon 18 mjeseci borbe sa kancerom.

Na Bouvijevoj zvaničnoj Facebook stranici piše: "Dejvid Bouvi je nakon 18 mjeseci hrabre borbe sa kancerom umro okružen svojom porodicom".

Vijest o smrti potvrdio je i pjevačev sin koji je naveo da je Bouvi (69) umro nakon "junačke borbe" sa rakom

Porodica je apelovala na javnost da poštuje pravo na privatnost tokom perioda žalosti, iako je svjesna da će mnogi saučestvovati u njihovom bolu..

Muzičar je 8. januara, na svoj 69. rođendan, objavio novi album "Black Star". Album je objavljen poslije tri godine diskografske pauze.

Prethodni Bouvijev album "The next day" izašao je 2013. poslije deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Kultni muzičar je poznat po mijenjaju imidža i stila. Njegov album "THe rise and fall ofZiggy Stardust and the Spiders from Mars" iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svjetsku muzičku zvijezdu.

Muzičar je inspiraciju za lik Zigija Stardasta našao u stvarnoj ličnosti, britanskom rokenrol pevaču Vinsu Tejloru koji je poslije nervnog sloma počeo da vjeruje za sebe da je prelazno biće između vanzemaljca i Boga.

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Hejvord-Džouns, objavio je 25 albuma, među kojima su najpoznatiji "Space Odity" (1969), "Heroes" (1977), "Scary Monsters and Super creeps" (1980), "Let's DAnce" (1983), "Never let me down" (1987) i "Tin Machine" (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu "The Hunger" (1983) reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

Kameron: Smrt Dejvida Bouvija veliki gubitak

Britanski premijer Dejvid Kameron izrazio je danas žaljenje zbog smrti legendarnog muzičara Dejvida Bouvija, javila je agencija AP.

Kameron je rekao da je smrt Bouvija, koji je umro poslije duže borbe sa rakom, "veliki gubitak".

Premijer je na Twitteru naveo da je odrastao slušajući muziku i gledajući filmove Dejvida Bouvija, "pop genija" i "majstora transformacije".

Vatikan odao poštu Bouviju

Ministar kulture Vatikana Djanfranko Ravazi odao je poštu britanskom muzičaru Dejvidu Bouviju. Ravazi je na Tviteru naveo riječi Bouvijeve pjesme "Space Oddity".

Fotografije iz života Bouvija pogledajte OVDJE

Galerija

Bonus video: