Tokom 2016. očekuju nas albumi Bouvija, Rijane, Metalike, Rejdioheda...

U svijet pop muzike, pjevačica Rijana, koja je ranije najavljivala novi album oko Božića, odlučila je da ga odloži za početak godine
1 komentar(a)
Par, ljubav, muzika, Foto: Shutterstock
Par, ljubav, muzika, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.01.2016. 11:35h

Na svjetskoj muzičkoj sceni ove godine je najavljeno nekoliko albuma poznatih umjetnika, medju kojima će prvi biti britanska rok zvijezda Dejvid Bouvi koji 8. januara izdaje album "Blackstar", prenijeli su danas britanski mediji.

Bouvi je odlučio da izda album 8. januara na svoj 69. rođendan. Muzičar je krajem decembra objavio singl i spot s novog albuma. Muzika pjesme "Blackstar" biće uvrštena u uvodnu špicu i trejler TV serije "The Last Panthers", koja se od oktobra emituje na odabranim kanalima u Evropi.

Britanski list Tajms je u oktobru prenio da će 28. Bouvijev album "Blackstar" imati sedam pjesama, ukupnog trajanja 45 minuta i dodao da novi album ima komponente džeza i ritam sekcije poput njemačkog benda "Kraftverk", začetnika elektronske muzike.

Prethodni Bouvijev album "The next day" izašao je 2013. poslije deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Britanski alternativni rok bend "Rejdiohed", koji je izdao kao božićni poklon svojim fanovima novu pjesmu "Spektar", prvobitno namijenjenu za posljednji film o čuvenom agentu Džejmsu Bondu, takođe je najavio novi album.

Za sada se još ne zna datum izlaska devetog po redu studijskog albuma jer bend ima običaj da to saopšti u posljednjem trenutku.

Slična je situacija i s bendom "Metalika" koji je najavio novi album poslije sedam godina pauze. Prema izvorima bliskim tom rok metal bendu, album "Adore Life" bi mogao da izađe 22. januara.

U svijet pop muzike, pjevačica Rijana, koja je ranije najavljivala novi album oko Božića, odlučila je da ga odloži za početak godine. Na društvenim mrežama se već mogu vidjeti mini promotivni spotovi.

Britanska pop zvijezda Elton Džon izdaje svoj 33. album "Wonderful Crazy Night" 5. februara. Već je najavio koncerte u Francuskoj i SAD.

Kanadska pop zvijezda Selin Dion predviđa novi album ove godine na francuskom jeziku u saradnji s muzičarem Žan-Žakom Goldmanom.

Bonus video: