Viz Kalifa oduševio na dočeku Nove godine u Njujorku

Kulminacija sinoćnje proslave bilo je izvođnje pjesme "See You Again", jednog od najvećih hitova ove decenije i pjesme čiji spot je treći najgledaniji svih vremena
72 pregleda 0 komentar(a)
Viz Kalifa, Foto: Reuters
Viz Kalifa, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.01.2016. 15:30h

Trenutno vodeća zvijezda svjetske hip-hop scene i jedan od najpopularnijih svjetskih muzičara, koji će ovog ljeta nastupiti na Exit festivalu u Novom Sadu, Viz Kalifa, za doček Nove godine pjevao je pred prepunim Tajms skverom u Njujorku.

Njujorški doček je tradicionalno bio najgledaniji novogodišnji program u Sjevernoj Americi, a putem malih ekrana pratile su ga desetine miliona gledalaca širom svijeta. Kulminacija sinoćnje proslave bilo je izvođnje pjesme "See You Again", jednog od najvećih hitova ove decenije i pjesme čiji spot je treći najgledaniji svih vremena.

Pjesma, napisana kao pomen tragično preminulom glumcu Polu Vokeru, zvijezdi filmova "Fast&Furious", Kalifi je donijela nominaciju za Zlatni globus.

U saopštenju organizatora Festivala Exit se ističe da su nastupe na Exit Avanturi 2016, pored Viza Kalife, među prvima potvrdili i indi-rok senzacija Bastille, izrazito traženi londonski reper Stormzy, belgijski hitmejker Lost Frequencies, kultni muzički kolektiv Dub Pistols i najtraženiji holandski bend Kensington.

Prati ih i impresivna lista baš izvođača od Petrovaradina do Jaza, a prvi potvrđeni su rodonačelnici žanra i drum"n"baš prvaci DJ Hype i Andy C, te najveće dubstep zvijezde Modestep i Zomboy. Pridružiće im se i vodeća imena nove generacije Wilkinson, Ivy Lab i Sub Zero, a specijalno mjesto u programu glavne bine Exit-a rezervisano je za neponovljivu Ms. Dynamite. Druga po veličini elektronska bina Exit festivala, No Sleep Novi Sad, potvrdila je dolazak jednog od najpopularnijih svjetskih tehno klubova, pariski Concrete, koje će na tvrđavi predstavljati Tommy Four Seven, Antigone, Francois X i Shlomo.

I posljednja grupa izvođača za Exit Avanturu objavljena je u ovom prednovogodišnjem talasu, a naredna imena biće objavljena poslije predstojećih praznika.

Bonus video: