Da li ste znali da Djeda Mraz živi ispod vrhova planine Hajle?

Tokom snimanja spota, Zabijako je sarađivao sa Džip klubom “Hajla” i direktorom Turističke organizacije Rožaje, Amelom Dedeićem. U spotu se pojavljuju i psi rožajskog planinara Semira Kardovića
63 pregleda 6 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2015. 12:15h

Da li ste znali da Djeda Mraz živi ispod vrhova planine Hajle? Tako kaže Sergej Zabijako, koji je ovih dana u domovini Djeda Mraza snimao muzički spot za pjesmu "Zvončići", koju je ispjevala njegova kćerka Diana.

Ovaj spot je praktično porodični projekat, jer su u njegovoj realizaciji, osim Sergeja i Diane, učestvovali i Sergejeva supruga Jelena, koja je davala sugestije o tome šta i kako da bude snimljeno, te mlađa kćerka Svetlana, koju ćete, pored njene sestre, vidjeti u spotu.

Porodica Zabijako je iz Rusije, ali godinama žive u Crnoj Gori, u Baru. Iako to nije njegovo primarno zanimanje, dolaskom u Crnu Goru, Sergej je ljubav prema fotografiji pretvorio u posao i kroz fotografije i video promoviše ljepote i turistički potencijal Crne Gore.

Želja da snimi novogodišnji spot je stara, ali godine bez dovoljno snijega pred novogodišnje i božićne praznike nisu omogućavali da realizuje tu ideju.

Ove godine, ispod vrha Hajle, nedaleko od Planinarskog doma “Grope” (1.938 mnv), u katunu porodice Rešada i Emine Kurpejović, snijega je bilo dovoljno.

A i Sergej je čuo da baš tu živi Djed Mraz.

Tokom snimanja spota, Zabijako je sarađivao sa Džip klubom “Hajla” i direktorom Turističke organizacije Rožaje, Amelom Dedeićem. U spotu se pojavljuju i psi rožajskog planinara Semira Kardovića.

"To su bila tri lijepa dana druženja", kaže Zabijako.

Sergej je oduševljen Crnom Gorom.

"Ovo je baš lijepa zemlja, a ono što je u njoj najčarobnije jeste što se priroda mijenja i onda kad ne pređeš 300 kilometara. Kreneš sa primorja i nakon četiri sata si već na sjeveru”, kazao je Zabijako, koji je posebno oduševljen dobrodušnošću i ljubaznošću Crnogoraca.

Uz najljepše želje za Novu godinu, on posjetu kući Djeda Mraza ispod vrhova Hajle preporučuje kao jednu od najboljih novogodišnjih atrakcija u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: