Zdravko Čolić: Novu je najljepše čekati na moru

„Nikada više ne bih pjevao na minus 23, kao lani. Odmrzavao sam se dva mjeseca“, prisjeća se Čola
201 pregleda 21 komentar(a)
Zdravko Čolić, Foto: Privatna arhiva
Zdravko Čolić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 22.12.2015. 15:19h

Najveća balkanska zvijezda Zdravko Čolić Novu godinu dočekaće radno i to u crnogorskoj prijestonici turizma Budvi.

Slavni pjevač je poznat po tome što voli koncerte na otvorenom, a, kako kaže, kad bira gdje će pjevati u najluđoj noći, ima i neke prioritete.

„Drago mi je što ću i ove godine pjevati u Budvi. Kada biram gdje ću da nastupam za Novu, prioritet je grad na moru, i to ima posebnu priču. Nekako rado pjevam na moru, ako gledamo bivšu Jugu, to onda mogu biti Dubrovnik, Zadar, Split, Rijeka, Pula... Recimo i Bar u kome sam pjevao prije nekoliko godina, je interesantan. U svakom slučaju, samo da je na moru. Turistička organizacija Budve organizuje najbolji doček Nove godine u regionu. Imamo veoma lijepa iskustva, vjerujem da će opet biti veselo kao što je do sada bilo. Mislim da je reprezentativna Nova godina koja se radi na otvorenom“, priča za Vijesti Čolić.

Legenda jugoslovenske scene, poput svojih kolega, nekad nije mogao zamisliti da za doček bude bilo gdje drugo osim u nekom hotelu.

„Nekada smo pjevali u hotelu i bilo je ležernije, ali i lakše je pjevati. No, tamo nemaš osećaj velikog koncerta i osjećaš se kao dio muzike koja zabavlja ljude, a ujedno zabavaljaš i samog sebe. To je ono gdje Nova godina ima najviše smisla. Šta muzičari drugo da rade, nego da pjevaju za Novu godinu, to je obaveza muzičke djelatnosti“, smatra muzičar koji je prošlu godinu dočekao na Zlatiboru gdje je temperatura bila 23 stepena ispod nule.

„Nikada više ne bih pjevao po takvoj hladnoći, i da sam znao da će biti ta temperatura ne bih nastupio, ne bih taj dogovor napravio. Odmrzavao sam se dva mjeseca“, prisjeća se Čola uz nadu da će mu vremenski uslovi, makar ove godine ići naruku.

„Jedino je bitno da nas dobro vreme posluzi, jer u tom slučaju će biti super, najviše zbog ljudi“, dodaje on.

Samo prvi dan praznika muzičar će provesti radno, a u Crnu Goru će doputovati sa porodicom.

„Porodica ide sa mnom na koncert. One će biti u publici, jer želim da te dane budemo svi zajedno. Uvijek ostanemo u Crnoj Gori nekoliko dana poslije dočeka. Nakon Crne Gore, sigurno ćemo ići i na planinu jer je raspust, pa da iskoristimo to vrijeme zbog djece. Najvjerovatnije ćemo zimovati negdje u Srbiji, možda na Kopaoniku, mada razmišljamo i o Bosni“, otkriva Čola.

Intenzivno ću se baviti novim pjesmama u narednom periodu

Čola je ljetos nakon skoro deceniju nastupio u Podgorici, a tada je najavio da u 2016. publika može očekivati singl. Na pitanje, hoće li ispuniti obećanje dato na konferenciji za novinare u glavnom crnogorskom gradu i šta publika može od njega očekivati u narednoj godini, odgovara:

„Intenzivno ću se baviti novim pjesmama u narednom periodu. Naravno, već imam melodija koje sam u proteklom periodu napravio. Planiram i određene koncerte, ali bih se od početka januara koncentrisao na rad na novim pjesmama , na autore, producente i na sebe. Bilo bi dobro da se objavi i singl, ali siguran sam da to neće biti prije kraja jeseni“, objašnjava Čolić.

Bonus video: