Tijana Vučetić pobjednica muzičkog etno takmičenja

Drugo mjesto, prema ocjeni žirija u sastavu Lenka Durutović, Slobodan Dobrilović, Veselin Bošković i Senad Drešević, pripalo je Podgoričanki Branki Zečević koja je izvela kompoziciju "Čije je ono djevojče", dok je treća bila Maša Cupara iz Nikšića sa pjesmom "Marijo deli bela kumrijo"
0 komentar(a)
Etno pjesma, Foto: Srđo
Etno pjesma, Foto: Srđo
Ažurirano: 18.12.2015. 14:31h

Nikšićanka Tijana Vučetić (14) pobjednica je muzičkog etno takmičenja, koje je u sklopu tradicionalne manifestacije "Etno pjesma" organizovalo Umjetničko muzičko udruženje "Scena" iz Nikšića.

Tijana, inače član folklornog ansambla "Zahumlje", pobijedila je sa pjesmom "Moj golube" i na taj način dobila priliku da snimi singl u studiju aranžera Senada Dreševića.

Drugo mjesto, prema ocjeni žirija u sastavu Lenka Durutović, Slobodan Dobrilović, Veselin Bošković i Senad Drešević, pripalo je Podgoričanki Branki Zečević koja je izvela kompoziciju "Čije je ono djevojče", dok je treća bila Maša Cupara iz Nikšića sa pjesmom "Marijo deli bela kumrijo".

"Cilj ove manifestacije, koja se organizuje već pet godina, je prije svega očuvanje muzičkog kulturnog nasljeđa kao i afirmacija i edukacija mladih iz oblasti etnomuzikologije. Ove godine odlučili smo da "Etno pjesma" ima i takmičarski karakter kako bi mladim izvođačima etno melosa omogućili da se takmiče i snime singl u studiju "Drešević"", kazao je predsjednik NVO "Scena" i idejni tvorac manifestacije Zoran Džiknić.

Da je manifestacija uspjela pokazala je puna sala "Scene 213", a publika je ne samo bodrila takmičare, već i pjevala sa njima.

U revijalnom dijelu programa nastupali su narodni guslar Goran Perović, aforističar Miško Jokić, vokalni solistki Ivana Gajić i Zoran Džiknić, dok je zvijezda večeri bio istaknuti estradni umjetnik Zoran Kalezić.

Manifestacija "Etno pjesma 2015" realizovana je u okviru projekta "Nikšićki etno dani".

Bonus video: