N.W.A. ulaze u Kuću slavnih r'n'r

Brutalne priče o životu i kontroverzne pjesme kao što je "Je... policiju" učinile su ih provokativnom i uticajnom grupom u svijetu repa 80-ih godina prošlog vijeka
75 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.12.2015. 13:32h

Pioniri repa N.W.A i četvorka rokera iz 1970-ih : Čikago, Čip trik, Deep purple i Stiven Miler, postaće sljedeće godine članovi Američke kuće slavnih rok en rola.

Grupa N.W.A, predvođena Dr Dreom i Ajs Kjubom, izabrana je u Američku kuću slavnih, poslije tri neuspješne nominacije, u godini kada je film o njihovoj karijeri "Straight outta compton" postao bioskopski hit.

Brutalne priče o životu i kontroverzne pjesme kao što je "Je... policiju" učinile su ih provokativnom i uticajnom grupom u svijetu repa 80-ih godina prošlog vijeka.

Stivenu Mileru i grupi Čip trik pošlo je za rukom da se uvrste u prestižno društvo slavnih američkih rokera odmah poslije prve nominacije.

Ceremonija ulaska poznatih muzičara u Američki hol slavnih biće održana 8. aprila sljedeće godine u Medison skver gardenu u Njujorku, a HBO će organizovati televizijski prenos ovog događaja.

Čuveni gitarista Stven Miler poznat je pop hitovima "Uzmi novac i bježi", "Leti kao orao", "Ljubav iz džungle" i mnogim drugim.

Čip trik, grupa iz Teksasa, proslavila se melodijama koje su pisane po uzoru na hitove čuvene britanske grupe Bitlsi, poznati su po melodijama "Predaja", "Policija iz snova" i mnogim drugim. Gitarista Rik Nilsen i bubnjar Bun E. Karlos dali su poseban doprinos ovom bendu.

Hitovi rok-benda Deep purple upamćeni su kao najprepoznatljiviji u istoriji roka.

Bend Čikago poznat je po hitovima koji su interesantna mješavina džeza i roka.

Više od 800 glasača fondacije Američke kuće slavnih rokera glasalo je za nove članove.

Među ostalim nominovanim bili su poznati disko-bend Čik, kome je ovo bila 10. nominacija, Dženet Džekson, The Cars, Los Lobos i drugi.

Galerija

Bonus video: