Albumi Ramba Amadeusa i grupe Tuhhtš među najboljima

Srpski portal pohvalio je Bacilija, Bičera, Psiho Mistika i Cou iz TuhhtŠ ekipe da su "pravo osvježenje u moru prepaljenih turbo-folk trepera", a Bacili je u razgovoru za "Vijesti" kazao da se oduševio kada se vidio pored kakvih imena se njegova grupa našla na top-listi i dodao da je to veliki uspjeh za njih
82 pregleda 1 komentar(a)
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Rambo Amadeus, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.12.2015. 12:36h

Svjetski Kilo Car Rambo Amadeus i nikšićka rep grupa TuhhtŠ jedini su crnogorski izvođači koji su se sa svojim albumima "Vrh dna" i "Klasika za zvučik" našli na spisku 45 najboljih regionalnih albuma u godini na izmaku, po izboru portala Balkanrock.

Srpski portal pohvalio je Bacilija, Bičera, Psiho Mistika i Cou iz TuhhtŠ ekipe da su "pravo osvježenje u moru prepaljenih turbo-folk trepera", a Bacili je u razgovoru za "Vijesti" kazao da se oduševio kada se vidio pored kakvih imena se njegova grupa našla na top-listi i dodao da je to veliki uspjeh za njih.

"Fin komentar su napisali. Zadovoljni smo kako je prošao album, s obzirom na to da ga mi nismo previše gurali, imali smo svega par promotivnih nastupa. Trebalo je možda da se cimnemo malo više oko toga, ali evo ovaj spisak je pokazatelj da je kvalitet odradio svoje", izjavio je Bacili.

On je kazao da još nema tačnu cifru koliko puta je "Klasika za zvučnik", koju je objavila srpska etiketa Lampshade Media, preuzeta sa Interneta, ali da bi ti podaci trebalo da budu objavljeni idućeg mjeseca. Početkom iduće godine će fanove TuhhtŠa dočekati i spot za pjesmu "Savršenstvo" na kojoj gostuje beogradski reper Blokovski.

Bacili je nedavno spotom za pjesmu "Majstori na djelu" najavio istoimeni EP na kojem sarađuje sa barskim producentom Masturbeatorom, a koji će takođe objaviti Lampshade.

"Pregovaramo oko mogućnosti da objavimo i fizičko izdanje, a EP će svakako biti dostupan na Internetu, na servisima kao što su Bučan Pas, iTunes, Fair Share... Trebalo bi da izađe tokom januara, kada ćemo imati promotivne nastupe u Podgorici, Nikšiću i Beogradu, a možda i šire", otrkio je reper.

Rambo Amadeus je svoj novi album nedavno najavio spotom za pjesmu "Privatizova", a iz Balkanrocka poručuju da "tvrdoglavi Crnogorac" ponovo ukazuje na mane našeg društva, te da se novi materijal muzički uglavnom vrti oko fank i džez nota.

Na spisku Balkanrocka su se, bez nekog posebnog reda, između ostalih našla izdanja Bjesova, Damira Avdića, Hladnog piva, Rundek Cargo trija, Partibrejkersa i drugih.

Bonus video: