Među Biberovim fanovima sve više starijih muškaraca

"Ne može se poreći da je Džastin Biber muzički napredovao. I premda se tome opirete, svjesni ste da morate to da poštujete", kaže 30-godišnji Havijer kog Biberov novi album "Purpose" podsjeća na "Justified", album koji je Džastin Timberlejk snimio 2002. na početku svoje solo karijere
85 pregleda 2 komentar(a)
Džastin Biber, Foto: Reuters
Džastin Biber, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2015. 09:25h

Masu obožavalaca Džastina Bibera dosad su uglavnom činile histerične tinejdžerke, ali je to odnedavno počelo da se mijenja, pa je među fanovima mladog kanadskog pjevača danas sve više odraslih muškaraca.

Svojom novom serijom hit singlova i novim, "zrelijim" zvukom, poput elektro-pop numere "Where Are U Now", Biber je počeo da privlači i mušku publiku. I dok jedni teško priznaju da im se ta muzika dopada, drugi ne kriju da su počeli da se "mole u Biberovoj crkvi".

"Ne može se poreći da je Džastin Biber muzički napredovao. I premda se tome opirete, svjesni ste da morate to da poštujete", kaže 30-godišnji Timoti Havijer kog Biberov novi album "Purpose" podsjeća na "Justified", album koji je Džastin Timberlejk snimio 2002. na početku svoje solo karijere.

Pesme "Sorry" i "What Do You Mean", koje se trenutno nalaze na drugom i četvrtom mjestu Bilbordove "hot 100" liste singlova, pomogle su Biberovom snažnom povratku na muzičku scenu nakon nemirnih godina praćenih skandalima i problemima sa zakonom.

"Mnoge radio stanice širom zemlje puštaju njegovu muziku", naveo je za AP poznati njujorški di-džej Enaf.

Album "Purpose", na kom se nalaze R&B numere, balade i plesne himne, prodao se u impresivnih 650.000 primjeraka tokom prve nedjelje. Jedan broj pesama producirao je Skrileks, dok je Ed Širan autor teksta balade "Love Yourself".

Pjesma "Where Are U Now", koja je nominovana za Gremi nagradu i pomogla Biberu da prvi put od hita "Beauty and the Beat" uđe u top 10, iznenadila je mnoge.

"Pitao sam svoju djevojku ko je taj momak? Ni ona ni ja nismo mogli da mu prepoznamo glas. Tek kasnije smo saznali da je to Biber", kazao je 33-godišnji Enis Ajhem, po vlastitom priznanju "jedan od Biberovih fanova".

"Ranije, većina muških slušalaca naše radio stanice ne bi čak ni pipnuli Biberov CD. A sada puštamo Biberovu muziku i niko to više ne dovodi u pitanje", rekao je Enaf, dodajući da je to zbog toga što je mladi pejvač sazreo i započeo novo poglavlje u svom životu.

Džastin Biber je snimio svoj prvi album 2009. sa 15 godina. Iako je od tada objavio niz hitova, i dalje je najpoznatiji po pop pjesmuljku "Baby".