Poslušajte novu pjesmu Maye Sar: Samo je prava ljubav utočište

„Ko želi da na pravi način spozna istinsku ljubav mora biti spreman na kompromise”
59 pregleda 2 komentar(a)
Maya Sar, Foto: Facebook
Maya Sar, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.12.2015. 17:39h

Bosansko-hercegovačka kantautorka Maya Sar danas će ljubitelje svoje muzike obradovati novom pjesmom “Naša ljubav, naša kuća”. Maya Sar potpisuje muziku i tekst, dok je aranžman djelo njenog supruga Mahira Sarihodžića.

Iako i u najavi pjesme od 30-ak sekundi publika može prepoznati rad Maye Sar, ona tvrdi da će biti drugačija od numera sa njenog privijenca.

“To što je objavljeno na Internetu je samo intro, a pjesma ni po čemu nije nalik na ono što je publika od mene navikla. Do sada su me gledali uglavnom kao nekoga ko je stojao iza balada, a ova numera donosi moderniji zvuk. Pjesme sa prvog albuma bile su akustične, od instrumenata preovladavao je klavir, a ovog puta riješila sam da se malo prilagodim trendovima”, ispričala je za Vijesti Maya Sar.

Nova numera je autobiografska i u njoj je opisala svoju ljubav.

“Željela sam da sa ljudima podijelim kako se osjećam, pa će se u ovim stihovima pronaći svi koji njeguju svoje intimne priče i čuvaju svoje ljubavi. U današnje vrijeme kad smo izloženi stresu, mislim da jedino prava i iskrena ljubav može biti utočište. To stanje duha i zadovoljstva kad ste voljeni i volite može biti vaša kuća”, smatra muzičarka. No, kako kaže, danas nije lako održati takvu ljubav.

“Izazovi su na svakom koraku jer smo moralno veoma pali. Onaj ko želi da na pravi način spozna tu istinsku ljubav mora biti spreman na kompromise, kao i da pređe preko svih tih neslaganja i nesuglasica”, savjetuje Maya Sar.

Do sada muzičarka se nije puno pričala o privatnom životu, a na pitanje koliko će se ogoljeti u ovoj pjesmi, odgovara:

“Negdje su sve moje pjesme priče iz života. Nijesu autobiografske, ali su govorile o događajima iz života meni bliskih ljudi. Nijesam poznata kao neko ko priča o svom životu i ne želim da javnost toliko duboko ulazi u moju intimu da zna šta sam jutros doručkovala. Toga ću se i dalje držati jer ne želim da gradim karijeru na taj način. Ali ova pjesma je nastala zbog svih ljudi koji još vrednuju i vjeruju u ljubav, a ja sam među njima”, tvrdi kantautorka.

Ovim singlom ne samo da najavljuje novi i drugačiji izražaj kad je njen autorski rad u pitanju, već početak realizacije drugog studijskog albuma.

“U fazi sam formiranja pjesama, tako da sam sigurna da će i proći godina dok objavim kompletan album. Ovo je definitivno smjer kojim ću se kreteti kad je zvuk u pitanju”, obećava ona.

Pored toga što potpisuje sve numere sa svog prvijenca, Mayina kompozicija “Zar se nismo shvatili” našla se na aktuelnom albumu Zdravka Čolića. No, trenutno je posvećena isključivo pisanju za sebe.

“Pošto je moja muzika sprecifična i ne uklapa se u masovnu potražnju, iskrena da budem, dobro biram sa kim ću raditi. Sada mi je stalo da završim svoj album, tako da sam skoncentrisama na pisanje za sebe” priznaje, dodajući da će se u narednom periodu pojaviti još numera koje je radila za druge izvođače.

“Publika će čuti dvije pjesme koje sam radila za divu Terezu Kesoviju, a takođe sam napisala numeru za Gabi Novak. Voljela bih da ostvarim saradnju sa Sergejem Ćetkovićem, sa kojim se i privatno družim”, kaže muzičarka.

Nekad su

Ne smatra da je stroga, navodi da traži red, rad i disciplinu

roditelji mnogo ambiciozniji od svoje djece

Više od godinu dana, Maya Sar drži školu pjevanja.

Ovo iskustvo joj je, kako kaže, dosta pomoglo da i sama nešto nauči.

“Ta djeca su na stalnom izvoru informacija i uvijek od njih saznam šta je to trenutno aktuelno. Volim da analiziram šta to slušaju mlađe generacije i dosta se analitički postavljam”, priznaje muzičarka.

Iako ne smatra da je stroga, navodi da traži red, rad i disciplinu.

“Daleko od toga da sam diktatorski nastrojena, ali ta djeca su tu da bi nešto novo naučila”, ističe ona.

Do sada joj se dešavalo da na časove dođu i manje talentovana djeca, no ona smatra da svako zaslužuje priliku.

“Časovima djeca mogu unaprijediti svoj talenat, mada dosta roditelja dovodi djecu da bi imali neke obaveze van školskih aktivnosti. Moja je obaveza da procijenim koliko svako od njih može. Mada, dešavalo se da roditelji budu mnogo ambiciozniji od svoje djece, ali im u startu stavim do znanja da je učenje tehnike pjevanja dug proces i ako očekuju da dijete za mjesec dana nauči sve, na pogrešnom su mjestu”, priča Maya Sar.

Bonus video: