Rukometaš Andrija Pejović izdao rok/metal album

„Sportisti uglavnom misle da rokenrol niko na svijetu ne sluša”
0 komentar(a)
Andrija Pejović, Foto: Facebook
Andrija Pejović, Foto: Facebook
Ažurirano: 10.12.2015. 10:39h

Osim prema rukometu, Cetinjanin Andrija Pejović od malih nogu gaji ljubav prema rokenrolu. Dok ga javnost zna kao profesionalnog rukometaša, nekada igrača Lovćena, a danas katarskog Al Arabija i povremenog reprezentativca Crne Gore, manje je poznato da je Pejović i unikatan stvaralac, bar kad je u pitanju domaća scena.

Višegodišnje stvaralaštvo krunisao je albumom “Chameleon” koji se može besplatno preuzeti sa platforme bucanpas.com. Njegov debi sadrži osam instrumentalnih numera koje su producirali Nikola Vicković i Ivan Pejović, saradnici iz benda “Solid Ground”, a na izdanju su radili i Blažo Tatar i Miloš Marković, koji su svirali bubnjeve.

“Osnovne ideje i demo verzije za album su usnimljene u kućnoj varijanti, a konačna realizacija obavljena je u našem Ground Loop studiju. Proces rada je bio dosta jednostavan i svodio se na zabilježavanje improvizacija od čijih segmenata su nastale kompozicije. Zvuk se kreće između nekoliko pravaca, ali osnova su progresiv rok i metal. Inspiracija je jednostavno ljubav prema muzici i stvaranju, što je dovoljno. Te vrste inspiracije nikad ne fali”, priča Pejović.

Činjenica da trenutno živi u Kataru Pejovića onemogućava da održi promotivne svirke u Crnoj Gori, ali bi tokom iduće godine trebalo da se vrati u domovinu i nada se da će tada moći publici uživo da predstavi svoje kompozicije, dok kaže da nije razmišljao o ekranizaciji neke od numera. Publika je prvobitno upoznala kao člana grupe “Solid Ground”, koja je od kada je Pejović otišao promijenila nekoliko pjevača, ali crnogorski rukometaš planira da se vrati na mjesto frontmena benda.

“Od malih nogu smo ja i brat (Ivan Pejović) bili zaluđeni instrumentima i idejom o bendu, a ozbiljniji rad na tome počeo je sa Nikolom Vickovićem prije šest-sedam godina kad je formirana ideja o sadašnjem “Solid Groundu” koji je objavio prvi album prije dvije godine”, priča Pejović.

Svoju zaluđenost gitarom od odlaska u Katar je morao da stavi na led, jer kaže da je nije ponio i da je potpuno posvećen sportu. U dalekoj arapskoj zemlji ne samo da nije u prilici da stvara, već ni da čuje svoju omiljeni žanr.

“Koliko ima rokenrola ovamo? Nikoliko. Nisam siguran ni da je legalan”, priča on kroz smijeh.

Što se tiče njegovih kolega rukometaša iz bivšeg kluba Lovćena, Pejović kaže da znaju da se bavi muzikom, ali da nikada nisu čuli njegove kompozicije. Vjerovatno ne bi ni bile po ukusu većine, jer Cetinjanin otkriva kroz šalu da crnogorski rukometaši slušaju uglavnom lošu muziku.

“Sportisti rijetko imaju razumijevanje za rokenrol i glavno mišljenje je da to niko na svijetu ne sluša”, ističe on.

To ga ipak, ne obeshrabruje. Ako sve bude teklo po planu, Pejović se u Crnu Goru vraća u junu iduće godine kada će, kako je najavio, njegov bend “Solid Ground” početi sa snimanjem drugog albuma. Sve pjesme su, kaže rukometaš, gotove i spremne za snimanje.

Bonus video: