LISTA FORBSA

Kejti Peri najplaćeniji muzičar u 2015. godini

Perijeva je zahvaljujući veoma uspješnoj svijetskoj turneji, skočila sa prošlogodišnjeg 23. mejsta na prvo
93 pregleda 3 komentar(a)
Kejti Peri, Foto: Beta/AP
Kejti Peri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.12.2015. 11:16h

Američka pjevačica Kejti Peri (Katy Perry) je, prema magazinu Forbs, sa zaradom od 135 miliona dolara, najplaćeniji muzičar u 2015. godini.

Kako je objavljeno na sajtu Didžital spaj (Digital spy), Perijeva je zahvaljujući veoma uspješnoj svijetskoj turneji, skočila sa prošlogodišnjeg 23. mejsta na prvo.

Na drugom mjestu najplaćenijih muzičara, prema Forbsu, našla se grupa One Direction, sa zaradom od 130 miliona, a na trećem kantri muzičar Gart Bruks (Garth Brooks), sa zaradom od 90 miliona.

Četvrto mjesto, sa zaradom od 80 miliona dolara, drži Tejlor Svift.

Bend Igls (The Eagles) i Kalvin Haris (Calvin Harris) su na petom, odnosno, šestom mjestu, sa 73,5, odnosno 66 miliona dolara zarade, dok je na sedmom mjestu Džastin Timberlejk (Justin Timberlake) sa 63,5 miliona.

Američki reper Pi Didi (P Diddy) je na osmom mjestu, sa 60 miliona dolara zarade, a slijede Flitvud Mek (Fleetwood Mac) sa 59,5 miliona i Lejdi Gaga (Lady Gaga) koja je ove godine zaradila 59 miliona dolara.

Među prvih deset ove godine nisu Ed Širan (Sheeran) koji je godinu završio na 12. mestu najplaćenijih i Bijonse (Beyonce) koja je sa drugom mjesta pala na 14. jer je zaradila "samo" 54,5 miliona dolara.

Preporučujemo za Vas