OD 18. DO 28. JULA

Beer Fest stiže i na Cetinje

Iza manifestacije stoje organizatori beogradskog festivala popularne muzike, kulture, gastronomije i druženja
1715 pregleda 3 komentar(a)
Srdić, Kašćelan i Jovović na konferenciji za novinare, Foto: Prijestonica
Srdić, Kašćelan i Jovović na konferenciji za novinare, Foto: Prijestonica

„Montenegro Beer Fest“, festival popularne muzike, kulture, gastronomije, druženja i uživanja sa prijateljima i porodicom, biće održan od 18. do 28. jula na Cetinju, najavili su organizatori.

Gradonačelnik prijestonice Aleksandar Kašćelan kazao je da vjeruje da će ova manifestacija doprinijeti promociji Cetinja i Crne Gore, te da će je organizovati uz pomoć Nacionalne turističke organizacije i Beogradske kulturne mreže, koja već 16 godina u Beogradu uspješno organizuje Beer Fest.

Prema njegovim riječima, posebna vrijednost, koja ih je dodatno osnažila u namjeri da ‘Montenegro Beer Fest’ bude organizovan na Cetinju, jesta ta da ovaj tip manifestacije nije samo usmjeren ka jednoj ciljnoj grupi, već nudi pažljivo birane sadržaje namijenjene svim starosnim dobima.

“Inkluzivan je u smislu objedinjavanja ugostiteljsko-turističkih usluga i ponude lokalnih proizvođača, i konačno, promoviše proaktivnu zaštitu životne sredine“, poručio je gradonačelnik.

Direktor marketinga beogradskog Beer Festa Aleksandar Srdić kaže da taj događaj važi za najposjećeniji te vrste u jugoistočnoj Evropi, sa 16 godina uspješnog trajanja i 8,5 miliona posjetilaca, te da je namjera da i „Montenegro Beer Fest” postane tradicionalna manifestacija.

„U prethodnih 16 godina dobili smo mnogo poziva iz Crne Gore na temu organizovanja Beer Festa, ali smo u ovome sa Cetinja prepoznali iskrenost. Cetinje ima veliki festivalski potencijal i nakon prve posjete odmah se rodila ideja kako bi manifestacija trebalo da izgleda”, kazao je Srdić, dodajući da će festivalski prostor činiti sedam zona sa različitim programskim sadržajem i gastronomskom ponudom.

„Jedna će biti posvećena isključivo muzičkom programu sa velikom ponudom piva. Imaćemo zonu namijenjenu promovisanju klasične muzike, ali i društveno odgovornu zonu“, kazao je Srdić.

Predsjednik kraft pivara Crne Gore Srđa Jovović kazao je da je „Montenegro Beer Fest” prava prilika da za predstavljanje domaćih proizvođača piva.

„Za kraft pivare ovo je veliki događaj, gdje će proizvođači moći da se predstave kako građanima Crne Gore, tako i turistima, koji će moći da uživaju u muzičkom festivalu i probaju nova piva. Predstavićemo sve domaće ukuse, zajedno ćemo učestvovati u ovom spektaklu i podržati proizvođače iz Crne Gore”, rekao je Jovović.

Prva velika prezentacija „Montenegro Beer Festa“ biće u okviru turističke ponude Crne Gore na 41. Međunarodnom beogradskom sajmu turizma, koji će od 21. do 24. februara biti organizovan u Beogradu. Tada će biti i potpisan ugovor između Prijestonice Cetinje i Beogradske kulturne mreže o organizaciji festivala.

Preporučujemo za Vas