Eagles of Death Metal i U2 zajedno sviraju u Parizu

"Želim da budemo prva grupa koja će svirati u Bataklanu kada se ponovo otvori", izjavio je nakon napada pjevač Džes Hjuz
1 komentar(a)
Eagles of Death Metal, Foto: Reuters
Eagles of Death Metal, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2015. 09:07h

Američki rok sastav Eagles of Death Metal, koji je nastupao u pariskoj koncertnoj dvorani Bataklan 13. novembra kada su izvršeni islamistički teroristički napadi, pridružiće se proslavljenom irskom bandu U2 na koncertu u "Gradu svjetlosti", prije nego u februaru nastave prekinutu evropsku turneju, objavio je časopis Billboard.

Kalifornijski muzičari 'pridružiće se U2 tokom nastupa u pariskoj areni Accor Hotels na bulevaru Bercy u 12. arondismanu, a Eagles of Death Metal će u februaru 2016. nastaviti prekinutu evropsku turneju,objavio je časopis.

U2 je kao i brojni drugi umjetnici morao zbog terorističkih napada u kojima je ubijeno 130 ljudi odgoditi svoje pariske nastupe. U dvorani Bataklan je prilikom koncerta kalifornijskog sastava ubijeno najviše ljudi, njih 90 među kojima i menadžer benda Nik Aleksander.

"Želim da budemo prva grupa koja će svirati u Bataklanu kada se ponovo otvori", izjavio je nakon napada pjevač Džes Hjuz. Džoš Hom, jedan od osnivača banda koji nije bio na tragičnom koncertu u Bataklanu, ovaj put će biti na sceni s ostatkom rok sastava.

Bonus video: