Pogledajte spot benda VIII2 za "Supermena"

“Prve reakcije svih koji su čuli pjesmu su za sada bile sjajne, pa se nadam da će je, nakon što danas pjesma doživi premijeru na portalu Vijesti, publika prihvatiti”, nada se Radovanović
1 komentar(a)
VIII2, Foto: Screenshot (YouTube)
VIII2, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 02.12.2015. 17:13h

Nakon veoma uspješnog singla “Na, na, na”, bend VIII2 pustio je u etar novu pjesmu i spot pod nazivom “Supermen”.

Spot je nastao u sklopu projekta ”Crazy Enough To Change The World”, koji su pokrenuli dvojica beogradskih entuzijasta sa namjerom da naprave svojevrsnu “otvorenu kreativnu biblioteku” dostupnu svima, u kojoj će se nalaziti razni materijali, visokog kvaliteta, koji imaju za cilj podizanje svjesti o raznim društvenim problemima. Hashtag kampanje je #‎CrazyEnoughToChangeTheWorld.

“Jedan od njih je koristila grupa S.A.R.S. za spot za numeru “Praktična žena”. Kako naša pjesma govori o ženi u 30-im godinama, riješili smo da iskoristimo video koji govori o borbi protiv raka dojke. Željeli smo da na ovaj način probudimo svijest kod žena da idu na redovne preglede”, priča frontmen VIII2, Vanja Radovanović.

Kako kaže, spot, sem što ima poruku, nosi i dozu provokativnosti.

“Željeli smo da na ovaj način skrenemo pažnju javnosti, ali i pošaljemo poruku kako svi treba da čuvaju zdravlje koje je bitnije od muzike i bilo koje umjetnosti. Čini mi se da u današnje vrijeme ljudi vode računa o svim segmentima života, a najmanje o zdravlju”, smatra Radovanović.

Muziku i tekst za “Supermena” je pisao Vanja Radovanović, dok su produkcija i aranžman djelo Boleta Martinovića, koji je pored toga bio zadužen i za dizajn zvuka, snimanje i miks, a odsvirao je i skoro sve instrumente. Radovanović je siguran da će i ova numera biti slušana, poput prvog singla grupe “Na, na, na”.

“Prve reakcije svih koji su čuli pjesmu su za sada bile sjajne, pa se nadam da će je, nakon što danas pjesma doživi premijeru na portalu Vijesti, publika prihvatiti”, nada se Radovanović.

Bonus video: