19. DECEMBRA U MORAČI

„Voljenoj Podgorici”: Knez priprema koncert posvećen rodnom gradu

Knez je najavio i brojne goste, a svi su Podgoričani
88 pregleda 15 komentar(a)
Nenad Knežević Knez, Foto: Bojan Stanić
Nenad Knežević Knez, Foto: Bojan Stanić
Ažurirano: 01.12.2015. 19:22h

Crnogorski pjevač Nenad Knežević Knez  za sve ljubitelje svoje muzike priprema spektakl koji će se održati 19. decembra u Sportskom centru Morača.

“Taj koncert nosi naziv 'Voljenoj Podgorici', a produkcijski biće jedan od najvećih koji se posljednjih godina dogodio u glavnom gradu Crne Gore u zatvorenom prostoru. Veoma je bilo teško dobiti salu Morače koja je sada renovinara, ali su nam na kraju izašli u susret. Pošto je ovaj koncert posvećen gradu u kojem sam rođen i proveo najljepše dane, odlučio sam da bude dosta gostiju i svi su Podgoričani. Biće ih svih generacija”, priča za Vijesti  Knez .

Iako dugo godina živi u Beogradu, redovno prati šta se dešava na crnogorskoj sceni, pa mu, kaže, nije bilo teško da izabere goste za svoj koncert.

“Često sam u Podgorici zbog majke i brata, tako da ispratim sve što je novo. Znam koje su pjesme i izvođači aktuelni, pa će svi oni učestvovai na mom koncertu. Biće tu i jedan takmičar iz emisije “Let ka zvijezdama” koji je učestvovao dok sam ja bio jedan od članova žirija. Ma, siguran sam da će publici biti veoma interesantno, zato pozivam sve da dođu i zajedno proslavimo rođendan našeg grada”, poručuje  Knez .

Nakon brojnih pjesama i albuma koje je objavio, on priznaje da mu nije bilo lako da odabere repertoar za dva sata koliko će trajati koncert.

“Desetak dana sam bio u velikom problemu kad je odabir pjesama u pitanju, pa sam se odlučio za one koje publika najviše voli. Naravno, među njima će biti i nekoliko onih za koje sam i emotivno vezan”, otkriva  Knez  dodajući da će mnoge od njih te večeri zvučati potpuno drugačije.

“Pjesme moram prilagoditi ovom vremenu, jer neke od njih su snimljene prije više od 20 godina. Na primjer, originalna 'Ti si kao magija' je u dens fazonu, koji je tada bio aktuelan, dok će je u Morači publika čuti u pop-rok aranžmanu. Na svu sreću, imam pjesme koje su lako prilagodljive svakom aranžmanu i mogu zvučati i pop i bosa nova, rege, rok, a to je zahvaljujući dobroj melodiji”, siguran je  Knez .

Pored dobre muzike,  Knez  ističe da će koncert sadržati i dosta emotivnih momenata.

“Trudiću se da evociram uspomene na neke ljude koji su obilježili ovaj grad. Maksimalno sam se potrudio oko svakog detalja, najviše zbog toga što baš u mojoj Podgorici, ako ne računam klupske svirke, solo koncert nijesam imao devet godina”, priznaje  Knez  koji već neko vrijeme vježba sa svojim bendom.

“Pratiće me bend sa kojim inače nastupam, ali imaću instrumentaliste goste iz Crne Gore. Svjestan sam toga da se mnogi za ovakve konceerte spremaju za nekoliko mjeseci, čak i po godinu dana, ali to neće umanjiti doživljaj publici u Morači”, obećava  Knez . 

Njegove i jedna starogradska

Te večeri gosti će izvoditi Knezove hitove, samo će sa jednim od njih pjevati tuđu numeru.

“Zbog specifičnog muzičkog izražaja tog gosta, izvešću samo jednu tuđu pjesmu. Eto, da otkrijem da je u pitanju starogradska muzika koja mi takođe nije strana, što je najbolje pokazao moj album 'The Magic of Balkan'”, najavio je Knez.

Preporučujemo za Vas