Mtech pokreće seriju žurki i izdavačku kuću

Mtech stoji sam iza ovih projekata i kaže da nije lako, ali da preferira da na taj način radi
180 pregleda 1 komentar(a)
Mladen Banović, Foto: Privatna arhiva
Mladen Banović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.12.2015. 17:54h

Jedan od najpoznatijih austrijskih tehno DJ-eva i producenata Sutter Cane imaće u petak 4. decembra u diskoteci "Maximus" svoj prvi nastup u Crnoj Gori.

Njegovim gostovanjem otpočeće serijal elektronskih žurki pod nazivom "Empty-Headed", u sklopu istoimenog projekta koji pokriva i radio-emisiju, a uskoro i izdavačku kuću. Iza svega toga stoji samo jedna osoba - crnogorski DJ i producent Mladen Banović poznatiji pod pseudonimom Mtech.

"Projekat Empty-Headed je nastao u maju 2014. Prvobitno je to bila mjesečna emisija u kojoj su gostovali DJ-evi i producenti iz regiona. Sada počinje serijal žurki pod istim imenom, a u planu je da se projekat proširi i na izdavačku kuću, ali će ona biti osnovana tek polovinom iduće godine", otkriva Mtech svoje planove za "Vijesti".

On kaže da je serijal žurki pokrenut kako bi udovoljio apetite crnogorskih rejvera gladnih dobrog provoda uz tehno zvuke, a cilj je i unapređivanje elektronske scene u Crnoj Gori i promovisanje domaćih izvođača koji će nastupati kao podrška gostima iz inostranstva. Tako će u petak društvo za miks pultom Sutter Caneu osim Mtecha praviti i domaći DJ-evi Technose i Gav Tk.

Mtech stoji sam iza pomenutih projekata i kaže da nije lako, ali da preferira da na taj način radi.

"Potrebno je uložiti dosta vremena i strpljenja u ovako nešto. Ali kada se nešto radi iz ljubavi ništa nije teško. Što se tiče serijala žurki, mogu se očekivati poznata inostrana imena, a goste biram tako što se konsultujem sa kolegama i sa publikom, pitam ih koga bi voljeli da čuju kod nas", objašnjava DJ koji je rođen u Beogradu, a čije je prebivalište u Baru.

Projekat je startovao onlajn radio emisijom koja je i dalje aktivna na Mtechovm Mixcloud profilu. Crnogorski DJ ne planira da je prekida, već planira da je poveže sa žurkama sa kojih će uživo emitovati setove.

U "Empty-Headed" emisiji do sada su mu gostovale kolege iz Crne Gore i regiona, kao što su Redial Tone, Vladimir Aćić, Mili Sefić, Dejan Milićević, Jan De R, TZ Project i drugi. Emisija je promovisana i kroz objavljivanje istoimenog EP-a.

"Odmah nakon osnivanja Empty-Headed emisije odradio sam traku pod istim nazivom. Želio sam da ima dosta remiksa, raznih žanrova, od tech-housea do dark techna. Zamolio sam kolege iz SoundLab izdavačke kuće da rade remikse i većina je pristala. Tako su pored originala na tom izdanju i obrade koje su radili Wasted Oxygen, Abnormalboy, Zoran Beslac, Nemanja Jović, Vinćenco Varagone, Sword, Macdict, G!rish, Redial Tone i Gomu Remix", priča Banović i dodaje da nema u planu još ovakvih izdanja, jer je nesvakidašnje da jedan singl ima toliko remiksa.

Mtech je diskografsku karijeru počeo 2013. kada je za hrvatsku etiketu Sound Lab objavio singl "Russia". Uslijedili su EP-evi "332 Miles", "Life in the Box" i "Yellow" uz brojne singlove i remikse. Prošlog mjeseca je potpisao ugovor sa izdavačkom kućom Proton.

Početkom mjeseca objavio je tri numere - "Crumb", "Multiple Lies" i "Pink Speed" koje najavljuju njegov novi album, a mogu se poslušati na YouTubeu. Banović je najavio da će album "Pink Speed" izaći u elektronskom formatu početkom iduće godine na Beatportu i sličnim muzičkim servisima, a u planu je i ekranizacija naslovne numere.

Bonus video: