Numera "Tu sam ja" biće nova himna mira

“Kiki me je još zapamtio kad sam se takmičio na X Faktoru. Godinu dana nakon toga davao je neki intervju i kad su ga pitali ko mu je od takmičara koji nijesu dalje prošli ostao u sjećanju, on je rekao ’Crnogorac koji mi je nakon glasanja otpjevao refren jedne moje pjesme"
525 pregleda 4 komentar(a)
Samir Ramović, Foto: Privatna arhiva
Samir Ramović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.11.2015. 20:54h

Crnogorski pjevač Samir Ramović nakon uspješnog singla “Ljubavi nove” koji potpisuje Sergej Ćetković, planira da publiku uskoro obraduje novom pjesmom.

Riječ je o numeri za koju je sam napisao muziku i tekst, dok će aranžman raditi frontmen popularne rok grupe “Piloti”,Kiki Lesendrić.

“Kiki me je još zapamtio kad sam se takmičio na X Faktoru. Godinu dana nakon toga davao je neki intervju i kad su ga pitali ko mu je od takmičara koji nijesu dalje prošli ostao u sjećanju, on je rekao ’Crnogorac koji mi je nakon glasanja otpjevao refren jedne moje pjesme’. Ja sam tada nakon što je žiri glasao otpjevao njegov čuveni hit “Zaboravljeni” i njemu se to. očigledno, svidjelo. Još tada sam riješio da ga kontaktiram, ali smo se tek ljetos sreli na “Sunčanim skalama” i ostvarili kontakt”, priča Ramović.

Nakon ljeta, mladi crnogorski muzičar je posjetio Lesendrića i u njegovom studiju snimio nekoliko demo snimaka.

“Onda sam riješio da mu pustim svoju pjesmu i kad je čuo oduševio se. Rekao je “ovo moramo da radimo”. Inače svi tako reaguju kad čuju ovu pjesmu jer je specifična zbog teksta. Naime, nije u pitanju ljubavna tematika na koju je publika navikla, već tekst govori o tome kako smo svi ljudi i trebamo da pomažemo jedni drugima. Često za nju kažem da je “pjesma mira” iako će se najvjerovatnije zvati ‘Tu sam ja‘. Čini mi se da je ovo, nažalost uvijek aktuelna tema”, otkriva muzičar.

On ističe da bi upravo ova numera mogla da postane i duetska, a da postoji mogućnost da sem aranžmana u njoj Lesendrić otpjeva jednu dionicu.

“Pričali smo o tome, ali se nijesmo dogovorili. Zasad je to samo kao ideja. Kiki trenutno radi na svom albumu, zato ne bih da ga forsiram sa ovom numerom. Dovoljno je što je okupiran oko aranžmana” priznaje Ramović.

Pored toga što će nositi poruku, sagovornik “Vijesti” se nada da će se svidjeti publici i zbog muzike i aranžmana.

“Biće brža, imaće dosta gitara a u jednom dijelu uključićemo i hor koji će pjevati gospel dionicu. Biće veoma intreresantna i neobična”, siguran je Ramović.

Snimanje pjesme najviše zavisi od obaveza koje moraju uskladiti Ramović i Lesendrić.

“S obzirom na to da sam nedavno postao otac blizanaca, nemam baš puno slobodnog vremena, a Kiki je u fazni snimanja svojih pjesama. Nedavno smo se čuli i rekao je da će brzo završiti aranžman i tek pošto on završi svoj dio posla, mogu da razmišljam o snimanju ove pjesme” kaže Ramović.

No, svakako ovaj singl ne planira da pusti u etar prije nego za isti bude gotov i spot.

“Pjesmu sam pustio Zoranu Markoviću Zonju i njemu se svidjela. Zato sam odlučio da upravo on bude zadužen za snimanje spota, jer inače mi se sviđa njegov rad. Video najvjerovatnije nećemo snimati u Crnoj Gori”, otkrio je Ramović.

Bonus video: