Vanja Radovanović pobijedio na "Kantfestu": Nastupio pod pseudonimom Čegović

Jednoglasno sam osvojio prvu nagradu, ali mi više znači pažnja publike tokom izvođenja pjesme
91 pregleda 0 komentar(a)
Vanja Radovanović, Foto: Privatna arhiva
Vanja Radovanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.11.2015. 08:59h

Crnogorski kantautor Vanja Radovanović pobjednik je drugog beogradskog “Kantfesta”. U pitanju je festival na kojem su nastupali mladi kantautori iz čitavog regiona koji su na instrumentu svirali numere koje sami potpisuju, a Radovanović je bio predstavnik Crne Gore.

Svoj autorski rad na pomenutom festivalu Radovanović je predstavio pod pseudonimom Čegović.

“Prijavio sam se pod pseudonimom da ne bi vukao nasljeđe za sobom, već da probam da pođem inkognito i vidim sta znači nekom da čuje pjesmu, a da ne zna ko je i šta njen autor. U polufinalu sam pjevao dvije numere -“Prvi pik” i “Odri”, dok sam se za finale odlučio da pjevam “Odri”. Jednoglasno sam osvojio prvu nagradu, što mi i ne znači toliko, koliko pažnja publike tokom izvođenja pjesme i reakcija posle iste. Bez lažne skromnosti, ali to je jedino što se broji. U muzici najveća i jedina nagrada je kad publika prihvati ono što radiš”, objašnjava Radovanović.

Za konkurenciju na “Kantfestu” kaže da je bila zanimljiva.

“Neki su pjevali na engleskom, neki na slovenačkom, hrvatskom, al sve u svemu izuzetno zanimljivo i drugacije”, prisjeća se on.

No iako je na “Kantfestu” koristio pseudonim, Radovanović obećava da neće graditi karijeru i pod imenom Čegović.

“To je bilo samo iz razdoznalosti da pođem inkognito i tako se predstavim, bez ikakvih protekcija i protežiranja unaprijed. Lični eksperiment, ako se može tako nazvati. Mada ime je upečatljivo, moram priznati”, kroz smijeh priča kantautor.

On obećava da će publika imati uskoro priliku da čuje studijske verzije obje pjesme, s tim što će jednu predstaviti kao Vanja Radovanović, dok će drugu objaviti sa bendom “VIII2”.

“Pjesma “Prvi pik” je na mom solo albumu koji treba da izađe do kraja ove godine. Zato mi je i bilo interesantno da vidim kako će publika reagovati na tu numeru. Što se tiče singla “Odri”, nju sa bendom “VIII2” snimam ovih dana. U planu nam je da u toku ove nedjelje izbacimo pjesmu koju smo već završili. U pitanju je numera “Supermen”, pa će tek nakon nje “Odri” stići na red i to negdje u januaru”, obećava Radovanović koji posljednjih mjeseci sve češće nastupa i po klubovima u Srbiji. Na pitanje da li je bolje prihvaćen kao solo izvođač ili sa bendom odgovara:

“Nastupamo kao VIII2, al me prepoznaju ljudi, pa traže i moje pjesme, sviramo i neizdate numere VIII2. Sve u svemu te svirke su potpuno nenormalne i pozitivne i koliko vidim ljudima se sviđa. Ne znam što pričaju iza leđa, al saznaćemo i to”, zaključuje Radovanović.

Bonus video: