Beatz & Rhymes objavili pjesmu uoči nastupa sjutra

"'Getting Bigger' je fantastičan album, ali takva muzika ovdje nije popularna, mnogo je unosnije tezgariti jer je to odraz kulture ovog naroda"
101 pregleda 0 komentar(a)
beatz & rhymes, Foto: Privatna arhiva
beatz & rhymes, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 30.11.2018. 13:58h

Uoči nastupa koji će imati sjutra u Podgorici podgorički trip hop sastav Beatz & Rhymes objavio je pjesmu “Ragga Muff (Sugar Babe)” u sklopu projekta “Rijetke trake”, a ujedno i najavio novi singl i spot. Pomenuta numera dostupna je na YouTube servisu, a pripada grupi pjesama koje su nastale od osnivanja grupe 2015, ali se nisu našle ni na jednom do sada objavljenom izdanju Podgoričana.

“Imamo tu finih zvučnih zapisa i planiramo da ih kačimo jednu po jednu na našem Youtube kanalu. Većina pjesama su iz žanri trip hopa, drum n bass-a, elektronike, hip hop-a. Nećemo aplicirati postprodukciju osim onu koju sam već radio, a objavljivaćemo recimo po jednu svake sedmice”, najavio je Bojan Đuković, autor muzike u ovom Beatz & Rhymes.

On je kazao da se do kraja godine može očekivati i izlazak nove pjesme koja nema veze sa pomenutim projektom “Rijetke trake”, te pratećeg spota. Na pjesmi gostuje Jelena Strunjaš, nastavnica flaute iz Muzičke škole “Vasa Pavić” u Podgorici.

“Pjesma je završena, produkciju smo radili u Beogradu, a snimali u istim uslovima kao i do sada, znači skromnim kućnim. Pjesmu karakteriše rege zvuk, pa smo iz tog razloga našli producenta koji se isključivo bavi tom muzikom. Nismo do sada obajvljivali čistu rege pjesmu iako smo ih imali, pa možda izbacimo neku u sklopu 'Rijetkih traka'. Pošto je rege muzika veselog karaktera, pokušali smo da snimimo spot na moru, ali nije se ostvarilo, pa smo uradili drugu varijantu oko Skadarskog Jezera”, otkrio je Đuković.

Mada već imaju tri izdanja iza sebe u prethodne tri godine, Beatz & Rhymes rade punom parom, pa već na repertoaru imaju pet novih pjesama, koje će publika moći da čuje sjutra u podgoričkom kafiću “Kružok”, gdje će Podgoričani nastupiti od 21.30. Posljednji album “Getting Bigger” objavljen je sredinom ove godine, pa Đuković kaže da za sad ne razmišljaju o objavljivanju novog

“Osim ako nas ova rege faza ne odvede u tom pravcu, pa uradimo jedan EP od četiri pjesme samo u rege i dab fazonu. A 'Getting Bigger' je fantastičan album, ali takva muzika ovdje nije popularna, mnogo je unosnije tezgariti jer je to odraz kulture ovog naroda, čast izuzetcima”, ocijenio je muzičar.

Godinu na izmaku za Beatz & Rhymes obilježiće veliki broj nastupa, pogotovo u Podgorici I Nikšiću, koji im je posebno prirastao za srce.

“Nikšić je puno zahvalniji grad za art bendove poput našeg i sviđa nam se vajb te omladine i ljudi. Naša muzika je prihvaćena, rekao bih, u malim krugovima ljudi, posebnim za ovo naše podneblje. To su obrazovani, mladi i kulturni ljudi koje mi između ostalog podsjećamo i na nešto što bi mogli da čuju na zapadu i ujedno da postoji neko ko se bavi tom vrstom muzike, znači teži svom izrazu”, objasnio je Đuković.

Podgoričani su prošlog mjeseca imali I poseban nastup u podgoričkom KIC-u, na godišnjicu smrti frontmena EKV-a Milana Mladenovića, a izvodili su pjesme sa njegovog projekta “Angel's Breath”. Đuković kaže da je to bilo odlično iskustvo, ali da nisu planirali da ponovo izvode taj repertoar, osim ako se sličan koncert ne ponovi sljedeće godine, a interesovanja kaže ima I u drugim gradovima osim Podgoricev

.Trenutni sastav Beatz & Rhymes osim Đukovića ( klavijature, semplovi, gitara ) čine i Braco Subotić ( vokal ) i Ivan Jokanović ( bas gitara ).

Bonus video: