Đorđe David: Rok je žanr kojeg se plaše na Balkanu

U glavnom gradu Crne Gore nije pjevao deset godina
297 pregleda 2 komentar(a)
Đorđe David, Foto: Facebook
Đorđe David, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.11.2015. 18:10h

Đorđe David i njegov bend “Death Saw” gostovaće večeras u “Hard Rock Cafeu” u okviru “The Groove” žurki. Đorđe u glavnom gradu Crne Gore nije pjevao deset godina, pa se kako kaže, posebno raduje druženju sa publikom u Podgorici.

“Ono što mi je posebno drago je što baš sviramo u Hard Rock Cafeu, jer se naša muzika odlično uklapa u njihovu koncepciju. Jako mi je žao što je sve manje prostora za rok muziku, kao da je to žanr kojeg se na Balkanu plaše. Ipak je u pitanju muzika sa jakim tekstovima koji nose poruku i kvalitetnom harmonijom. Tako da mi je drago što Podgorica ima takav kub gdje se cijeni dobra svirka”, smatra Đorđe David.

Iako najavlljen kao nekadašnji pjevač “Generacije 5”, Đorđe naglašava da u Podgoricu stiže sa svojim bendom “Deat Saw”.

“Mi radimo zajedno od 2003, a ja sam dio benda. Naravno da će na svirci biti i pjesama Generacije 5 iz perioda kad sam bio u tom bendu, ali ćemo imati i nekoliko kavera, kao i mali omaž legendi rok zvuka - Dadu Topiću. Takođe, sviraćemo i naše autorske pjesme sa albuma “Blood Avenger” koji smo objavili 2010”, otkriva Đorđe.

Bend trenutno radi na novom albumu, ali ništa od tog materijala neće izvesti večeras.

“I pjesme sa našeg prvog albuma za podgoričku publiku će biti premijera, jer sumnjam da je puno njih imalo priliku da ih čuje”, objašnjava sagovornik “Vijesti”.

Na prvijencu uglavnom su bile zastupljene numere na engleskom jeziku, ali su ovoga puta riješili da se prilagode tržištu.

“Pjevaćemo na jeziku razumljivom narodu i narodnostima Balkana. Da, dobro sam se izrazio jer spremamo iznenađenje, a o čemu se radi saznaćete kad izađe album”, obećao je Đorđe.

Nakon Podgorice, “Deat Saw” imaće priliku da ih ćuju fanovi rok zuka u Nikšiću, a njihova svirka zakazana je za sjutra u “Montenegro Pabu”.

Bonus video: