Poslušajte novi singl Dejvida Bouvija

Britanski list Tajms je u oktobru prenio da će 28. Bouvijev album "Blackstar" imati sedam pjesama, ukupnog trajanja 45 minuta i dodao da novi album ima komponente džeza i ritam sekcije poput njemačkog benda "Kraftverk", začetnika elektronske muzike
1 komentar(a)
Dejvid Bouvi, Foto: Screenshot (YouTube)
Dejvid Bouvi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 20.11.2015. 08:02h

Britanski rok muzičar Dejvid Bouvi objavio je prvi singl i spot sa predstojećeg albuma "Blackstar", kojim će proslaviti svoj 69. rođendan 8. januara 2016. godine.

Muzika pjesme "Blackstar" biće uvrštena u uvodnu špicu i trejler TV serije "The Last Panthers", koja se od oktobra emituje na odabranim kanalima u Evropi.

Britanski list Tajms je u oktobru prenio da će 28. Bouvijev album "Blackstar" imati sedam pjesama, ukupnog trajanja 45 minuta i dodao da novi album ima komponente džeza i ritam sekcije poput njemačkog benda "Kraftverk", začetnika elektronske muzike.

Prethodni Bouvijev album "The next day" izašao je 2013. poslije deset godina pauze, pošto je muzičar imao srčanih problema.

Bouvi je u septembru izjavio je da komponovao muziku za novu televizijsku detektivsku seriju u francusko-britanskoj produkciji.

Serija "Panteri" (The Last Panthers) inspirisana je kriminalnom grupom "Pink Panteri", porijeklom s Balkana, poznatom po spektakularnom pljačkanju visoko obezbjeđenih juvelirnica po cijelom svijetu.

Kultni muzičar je poznat po mijenjaju imidža i stila. Njegov album "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars" iz 1972. godine ustoličio ga je u veliku britansku i svjetsku muzičku zvijezdu.

Bouvi, čije je pravo ime Dejvid Robert Hejvord-Džouns, objavio je 27 albuma, među kojima su najpoznatiji "Space Odity" (1969), "Heroes" (1977), "Scary Monsters and Super creeps" (1980), "Let's Dance" (1983), "Never Let me Down" (1987) i "Tin Machine" (1990).

Glumio je mnogim filmovima, a najzapaženija uloga mu je u horor filmu "The Hunger" (1983) reditelja Tonija Skota, u kojem su igrale i Katrin Denev i Suzan Sarandon.

Bonus video: