Eva Braun: Za svako godišnje doba po jedan singl

"Imali smo nekoliko poziva iz Podgorice, Nikšića i Bara i uvijek nas nešto spriječi da se to konačno desi. Mene je naročito sramota što nikad nismo svirali u Crnoj Gori, jer moj otac je Pivljanin, često dolazim tamo, jer odatle vučem korijene i zato sam se zarekao da ćemo definitivno doći u narednih šest mjeseci", kroz smijeh priča Vasović
92 pregleda 0 komentar(a)
Eva Braun, Foto: ANA DANILOVIĆ
Eva Braun, Foto: ANA DANILOVIĆ
Ažurirano: 19.11.2015. 19:26h

Srpski pop rok sastav Eva Braun objavio je spot za pjesmu "Kao kišna kap".

Autor videa je Goran Radovanović, sa kojim je bečejski sastav već sarađivao na pjesmi "Istra" prije četiri godine.

"Odlučili smo da napravimo animirani spot. Mi se rijetko pojavljujemo u spotovima jer mislimo da je zanimljivije gledati neke druge stvari koje su pametni ljudi snimili i smislili. Vrlo smo zadovoljni kako je to ispalo, a najzadovoljniji smo samom pjesmom", kazao je za "Vijesti" frontmen Goran Vasović. On je istakao da se "Kao kišna kap" može posmatrati kao klasična ljubavna pjesma Eve Braun, ali je bend želio da napravi mali otklon od klasičnih gitarskih aranžmana po kojima je prepoznatljiv, stavljajući akcenat na električni klavir.

"To je mješavina britanskog zvuka 60-ih i zvuka američke zapadne obale 70-ih. Pjesma traje svega dva minuta, kao što i prethodni singl 'Rikošet' traje jedva tri minuta, jer želimo da ostanemo u klasičnoj singlovskoj minutaži. Smatram da ako ne možeš u tri minuta da kažeš ono što želiš, onda nećeš moći ni u trideset", uvjeren je pjevač i gitarista. Vasovićev bend koji je obilježio srpski rok zvuk 90-ih, otkrio je da je odustao od forme albuma i da će ubuduće raditi samo singlove.

"Tehnološka revolucija je dovela do toga se meni čini, možda griješim, da je snimanje albuma postalo besmisleno. Danas svako, pa i ja, pravi sebi kompilacije na iPodima, raznim muzičkim servisima... Za album treba uložiti dosta vremena, a od tih desetak pjesama dvije ili tri dobiju spot ili postanu singlovi, a ostale ostanu neprimijećene. No, koliko god da to zvuči strašno, mislim da je to dobro, jer se vraćaju ona stara vremena singlova 50-ih i 60-ih godina. Ja obožavam singlove i uživam u ovoj novonastaloj situaciji. Tako planiramo da za svako godišnje doba snimimo po jedan singl. Imali smo jedan ljetos, jedan sada, a sljedeći ćemo objaviti do kraja februara", objasnio je pjevač.

Prvi koncert u Crnoj Gori u narednih šest mjeseci

Vasović je obećao da će uskoro konačno svirati prvi put u Crnoj Gori.

"Imali smo nekoliko poziva iz Podgorice, Nikšića i Bara i uvijek nas nešto spriječi da se to konačno desi. Mene je naročito sramota što nikad nismo svirali u Crnoj Gori, jer moj otac je Pivljanin, često dolazim tamo, jer odatle vučem korijene i zato sam se zarekao da ćemo definitivno doći u narednih šest mjeseci. Naš menadžer već radi na tome, a ja bih lično volio da to prvo bude Nikšić, zato što je najbliže Pivi, poslije Plužina u kojima je teško očekivati da ćemo svirati", kroz smijeh priča on.

Bonus video: