Stijepović: Koncert Joksimovića i Harija kruna ovogodišnje kulturne ponude Glavnog grada

Ne želeći da precizira koliko je novca utrošeno za koncert, Stijepović je kazao da su imali pomoć partnera, da je “budžet realan” i da poreske obveznike Glavnog grada neće ništa koštati
98 pregleda 67 komentar(a)
Slavoljub Stijepović, Željko Joksimović, Hari Varešanović, Foto: Zoran Đurić
Slavoljub Stijepović, Željko Joksimović, Hari Varešanović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 19.11.2015. 12:51h

Dosadašnji rad i karijere regionalnih zvijezda Željka Joksimovića i Harija Varešanovića garantuju da će Podgorica imati veličanstven doček Nove godine, koji će ostati u sjećanju svih građana, kazao je gradonačelnik Slavoljub Stijepović.

Ističući da se gradska uprava opredijelila da u ovoj i narednim godinama posebno poboljša kvalitet kulturnih sadržaja i obogati društveni život građana, naglasio je da će kruna ovogodišnje kulturne ponude biti novogodišnji koncert pomenutih pjevača.

"Većina evropskih i svjetskih metropola za Novu godinu organizuje svečani doček, uglavnom, na trgovima. Podgorica je odavno evropski grad i opredijelili smo se da ove godine svoje sugrađane, uz pomoć naših prijatelja i gostiju, častimo i obezbijedimo im lijep doček na Trgu Republike...”, kazao je Stijepović na konferenciji za medije.

Ne želeći da precizira koliko je novca utrošeno za koncert, Stijepović je kazao da su imali pomoć partnera, da je “budžet realan” i da poreske obveznike Glavnog grada neće ništa koštati.

"U budžetu Glavnog grada nemamo obezbijeđena sredstva za doček, ali smo već obavili kontakte sa poslovnim prijateljima i partnerima... da nam pomognu. Naišli smo na očekivanu podršku...", kazao je Stijepović.

Hari Varešanović je ispričao da je karijeru započeo u Crnoj Gori, gdje je proveo i najljepše trenutke u karijeri i životu.

"Moram priznati da se osjećam, kao “domaći”. Posljednji veliki koncert u Podgorici sam radio u “Morači” 2000. godine. Jedva čekam taj veliki spektakl. Ponosan sam što ću biti dio toga. Sve ove godine ste rasli i na neki način zaljubljivali se uz moje pjesme i biće to lijepa noć sjećanja...”, poručio je poznati pjevač.

Željko Joksimović je istakao da je posljednji koncert u Podgorici održao 2004. godine, takođe, na Trgu, te da mu je taj nastup, “kao mladom interpretatoru sa Eurosonga, bio vjetar u leđa što se tiče koncertne karijere”.

"Svih ovih 11 godina sam razmišljao kad će biti sljedeći koncert u Podgorici... Mislim da ćemo zaista napraviti divan koncert i da Podgorica, kao glavni grad, zaslužuje lijep događaj gdje će građani moći da uživaju u lijepoj večeri”, kazao je Joksimović.

U Budvi tradicionalno dobra zabava, i Podgorica zaslužuje nešto slično

Stijepović je ocijenio da je u Budvi tradicionalno dobra zabava i da očekuje uspješan doček, ali da su 'osjetili' da Podgorica zaslužuje nešto slično.

"To je prilika i za naše ugostitelje i turističke radnike da nešto zarade. Moramo, prije svega, brinuti o svojim sugrađanima i gradu, ne praveći nikome štetu i nelojalnu konkurenciju”, kazao je gradonačelnik.

Joksimović je istakao da je kapacitet Podgorice, u smislu broja ljudi i mjesta, veći, za razliku od dočeka na manjim trgovima ili na moru.

Bonus video: