Prvi spot Ognjena Gvozdenovića: Igram 10 likova, plašili smo se da ne postanem podvojena ličnost

„Inspiraciju smo našli u Ediju Marfiju, koji je radio sedam uloga, mi smo htjeli da postavimo novi rekord, tako da se nalazim u 10 različitih ličnosti. Plašili smo se da se tokom snimanja ne srodim sa njima i nastavim život kao podvojena ličnost. S obzirom na to koje sam sve likove glumio, spremni smo i na pozitivne i na negativne komentare“
154 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 18.11.2015. 10:11h

Crnogorski muzičar Ognjen Gvozdenović, koji je jutros objavio spot za svoj prvi singl “Komšija”, za Vijesti je otkrio kako je proteklo snimanje, o čemu govori ova pop-fanki pjesma i kakvi su planovi kada je u pitanju snimanje novih numera.

“Pjesma govori o onim bučnim komšijama koje svako od nas ima, kao i o njihovom muzičkom ukusu“, kazao je on, dodajući da je autor numere Igor Perović, te da je ideja o njoj nastala još sredinom '90-ih.

„Možda i to može da govori o tome kakvo je stanje u kulturi i koliko su se stvari promijenile na prelazu vjekova“, smatra pjevač, koji se privatno našao i sa jedne i sa druge strane zida, kada je u pitanju puštanje glasne muzike koja smeta susjedima.

„Imam sreću što mi je neposredan komšiluk miran, ali naselje u kojem smo je vrlo vesele naravi, tako da znamo svi skupa slaviti, htjeli to ili ne, sve do jutra, zahvaljujući kvalitetnom ozvučenju.

Sa druge strane, ukoliko neko od vas nema bučne komšije, vjerovatno ste vi ti“, poručuje on.

„Naravno, s obzirom na to da pjevanje zahtijeva stalno vježbanje, mislim da dijelom ovdje kritikujem i sebe, da ne bi morale komšije da preuzimaju stvar u svoje ruke“, dodaje Gvozdenović, čiji je spot snimila ekipa studija „Mediatag“ iz Podgorice.

„Vrlo profesionalna i kreativna ekipa kojoj se najviše zahvaljujem, jer bez njihovog zalagnja od ovoga ne bi bilo ništa. Video je rađen na sedam lokacija, stanova, u koje smo postavili stereotipne slike stanara. U okviru toga smo predstavili devet scena, porodica i individua, sa različitim muzičkim ukusima“, otkriva on.

Muzičar ističe da zbog ograničenih sredstava nije mogao da obezbijedi veliki broj statista, pa je bio prinuđen da se u spotu nađe u koži više različitih likova.

„Inspiraciju smo našli u Ediju Marfiju, koji je radio sedam uloga, mi smo htjeli da postavimo novi rekord, tako da se nalazim u 10 različitih ličnosti. Plašili smo se da se tokom snimanja ne srodim sa njima i nastavim život kao podvojena ličnost. S obzirom na to koje sam sve likove glumio, spremni smo i na pozitivne i na negativne komentare“, kaže on i izdvaja lik koji mu je zadao najviše muka.

„Najteža uloga koju sam radio je definitivno 'djevojčica' nalik onoj iz spota 'Chandelier'. Bilo je pakleno skinuti koreografiju iole dosljedno, a još gore sa ovakvom konstitucijom odglumiti senzibilitet jedne djevojčice. Ako išta, kakve god reakcije izazvalo, ostaće mi graciozni pokreti“, našalio se pjevač, koji je iskoristio priliku i da se zahvali svima koji su mu pomogli.

„Osim Mediatagu zahvalnost dugujem i Igoru Peroviću, zatim najboljim statistima na svijetu, make–up artistima Sanji Mugoši i Ani Ljuljđurović, kao i firmama Jack Daniel's, Krušo, Alfa Ton Lekić, Pod Volat i Mesara Jevrić (najjači ćevapi), Red Bull, Rakija Bar, Caffe Berlin, Studio 9, Vijesti i RTCG-u (Pogotovo Veri Šoškić i Gina Janković ) i naravno Studio Krug i Bobu Stanišiću na zvuku“, kazao je on.

„Naročitu zahvalnost dugujemo prasetu, koje je dalo život za slavu. Ovu pjesmu posvećujemo njemu. Ili njoj. Pol nismo mogli utvrditi, jer smo imali samo glavu. U to ime, Youtube zarade ćemo odvojiti za uzgoj mladih prasića“, obećao je Gvozdenović, koji je otkrio i gdje se sve može pogledati spot.

„Spot je premijerno danas pušten na mojoj Facebook stranici i Youtube kanalu, portalu Vijesti, a nakon toga će biti emitovan i na televizijama. Preporučujem da pogledate spot, biće najbolje iskorišćenih tri minuta koje možete priuštiti sebi. Zabavite se i ako vam se svidi, podijelite sa drugima. Ako ne, podijelite pjesmu drugih crnogorskih muzičara, jer je našim mladim ljudima, danas, više nego ikada potrebna podrška“, zamolio je on.

Gvozdenović, kaže, već razmišlja o novoj pjesmi i spotu, kao i drugim numerama koje će vremenom objavljivati.

„Nastavljamo sa akustičnim svirkama, pripremamo i bend za klupske svirke. Uostalom, sve informacije ću dijeliti na Facebooku, na stranici Ognjen Gvozdenović, pa pratite“, poručio je on.

Galerija

Bonus video: