OD SADA ĆE VIŠE EKSPERIMENTISATI

Vudu Popaj: Danas se sve namješta i nameće

„Volim ljudske drame, priče koje mogu biti stvarne. Tako i pišem, moji romani su smješteni u okviru mogućeg, stvarnog života”
526 pregleda 1 komentar(a)
Vudu Popaj, Foto: Facebook
Vudu Popaj, Foto: Facebook
12.02.2019. 15:55h

Srpski reper Vudu Popaj sa svojom grupom “Narodni travari” objavio je spot za pjesmu "Lovačka priča" sa aktuelnog albuma "Toolum". Video  se  može pogledati na Jutjub servisu, a radio ga je Darko Ilić.

"On je prijatelj mog prijatelja sa televizije, koji  se  inače u spotu maskirao u patku. (smijeh) Ja i taj prijatelj smo pričali da treba da radim spot i on  se  sjetio da ima drugara koji bi to radio. Čak  se ispostavilo da smo  se  ja i Darko sreli davno na moru u Bugarskoj", počinje razgovor sa "Vijestima" Vudu Popaj.

Spot za "Lovačke priče" sniman je ljetos u okolini Šapca, uz podršku lokalnog lovačkog društva.

"Oni su bili organizovani, donijeli su i kaveze sa terijerima i opremu, ali nije  sve  ušlo u spot. U svakom slučaju, učestvovali su tu sa nama i pružili podršku da  se  to uradi kako treba. Bilo je zabavno, imali smo milijardu ideja, svakome je ponešto palo na pamet, baš smo  se  predali bili tome", prisjetio  se  reper, koji je kazao da inače nije ljubitelj lova.

Na pitanje koliko ima lovačkih priča u balkanskom repu, Vudu Popaj kroz smijeh kaže da ih ima dosta, ali i van muzike.

"Onaj ko nije u dosluhu sa vremenom, terenom na kojem živi i samim sobom, priča neke tuđe, može se  reći lovačke priče. Ima ih i van repa, svuda, u vezi sa bilo čim  se  puštaju tzv. buve. Svako u svom interesu, kako mu odgovara. Mi smo  se  u spotu orijentisali na zezanje, na parodiju", objasnio je reper i pisac.

Dok neki vole da čuju dobru priču, čak i ako nije realna, Vudu Popaj  se  striktno drži totalnog realizma, ne samo u stvaranju, već i u konzumiranju umjetnosti.

"Ne volim čak ni filmove u kojima ima duhova, vampira i takvih izmišljotina. Volim ljudske drame, neke priče za koje mogu da kažem: 'E ovo stvarno može da  se  desi'. Takve priče i pišem, moji romani su smješteni u okviru mogućeg, u okviru stvarnog života. Nisam pobornik natprirodnih bića i takve vrste umjetnosti ne prihvatam lako. U domenu naučne fantastike to i razumijem, jer je rečeno da je u pitanju fantastika, ali van toga mislim da su takve stvari hiperbolične i ne podržavam ih", kaže on.

"Lovačku priču" karakteriše žestok gitarski zvuk, a srpski reper je izrazio zadovoljstvo reakcijom publike na pjesme sa albuma "Toolum" kazavši da je već uspjeh što takvo izdanje postoji, "u današnjim uslovima kada  se   sve  namješta i nameće".

"Nastavićemo dalje, i pravi zamajac naše priče bi trebalo da bude upravo ovaj spot. Što  se  tiče zvuka, u budućnosti ćemo više eksperimentisati, jer imamo dosta ideja u domenu panka, regea i drugih pravaca, pa ćemo to iskoristiti na dobar način", najavio je on.

"Lovačka priča" drugi je spot Vudu Popaja sa aktuelnog albuma, nakon što je ranije ove godine ekranizovana numera "Idemo napred".

Scenom vladaju klanovi

Vudu Popaj se požalio da mu jedino fali više nastupa.

Kaže da  scenom  vladaju klanovi menadžera, urednika emisija i muzičara koji ne dozvoljavaju nikome drugome da dobije malo pažnje. Srpski reper je revoltiran i razočaran zbog ove činjenice.

"To nije ljudski i tako su se već ukaljale neke ličnosti i emisije. Ali mi ćemo se boriti snagom istine onoga što radimo i to je odmah naišlo na dobar odziv kod publike. To nam je najvažnije i nadamo se da će se taj glas širiti dalje i da ćemo tako probiti barijere, pa će nas zbog toga morati poštovati", uvjeren je on.