PREMIJERA: Bacili & Masturbeator "Majstori na djelu"

Bacili i Masturbeator sarađuju još od kompilacije NaVamGa rep kolektiva objavljene 2009, pa kažu da je rad na zajedničkom EP-u došao prirodno
1 komentar(a)
Masturbeator i Bacili (novina)
Masturbeator i Bacili (novina)
Ažurirano: 16.11.2015. 13:11h

Spot za pjesmu "Majstori na djelu" nikšićkog repera Bacilija i barskog producenta Masturbeatora možete pogledati premijerno od danas na portalu "Vijesti". Ovaj video najavljuje istoimeni predstojeći EP crnogorskog dua, a snimljen je pretprošle sedmice u Nikšiću.

"Snimali smo na jednoj lokaciji koju smo iznenada otkrili, pa smo čitavo snimanje usmjerili na novu ideju koju nam je ta lokacija dala", objasio je Bacili u razgovoru za "Vijesti".

Masturbeator je dodao da je u pitanju klasičan rep spot, ali da je prezadovoljan kako je ispao u postprodukciji. Upravo producent iz Bara je autor videa, a uz njega su ga snimali prijatelji Janjo i Kira. Bacili i Masturbeator sarađuju još od kompilacije NaVamGa rep kolektiva objavljene 2009, pa kažu da je rad na zajedničkom EP-u došao prirodno.

"Sjeli smo jedan dan i Krivi mi je zavrtio bitove, pa kako to i ide, odabrali smo one na čiji zvuk smo obojica klimnuli glavom i rekli: 'To je to!'", objasnio je nikšićki reper.

EP "Majstori na djelu" će sadržati pet pjesama, plus bonus trake, a gostiju neće biti, jer su autori željeli da sami rade na njemu.

"Vokali su snimani kući kod mene, u improvizovanoj gluvoj sobi, počev od ljeta prošle godine", ispričao je Bacili.

"Zvuk je težak, ima par bengera i par eksperimenata. Teme… Ima tu reprezentova i vrlo ozbiljnih priča. Znam kad sam dobijao snimljene vokale da sam se na par stvari baš naježio. Ne bih puno da pričam o pjesmama, planiramo brzo premijere i ostalih i još makar jedan spot nakon ovoga", dodao je Masturbeator.

On i Bacili kazali su da im je planu da EP objave za izdavačku kuću "Lampshade", koja je ranije izdala album "Klasika za zvučnik" Bacilijeve grupe Tuhhtš, a izaći će i preko "Fair Sharea", agencija koja zastupa njihova autorska prava.

"Naći će se i u 'Fair Share' bazi slobodne muzike, a vidjećemo, možda bude i koji primjerak u fizičkom obliku", kazao je nikšićki reper, dok je Masturbeator izrazio želju da EP izađe i na vinilu u limitiranom izdanju, što kaže će se desiti ako bude mogućnosti za to.

Bonus video: