STORY I STRAŠILO OBJAVILI ALBUM

Ne treba nasilje da bi nekome dali po turinu

Pjesme su rezultat našeg druženja i posmatranja okoline i ljudi
71 pregleda 0 komentar(a)
Story i Strašilo, Foto: Privatna arhiva
Story i Strašilo, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 12.02.2019. 16:46h

Podgoričko-cetinjski rep duo Story i Strašilo objavio je debi album "Davanje po turinu" koji se može poslušati na YouTube servisu.

Dvojac koji radi zajedno od 2011. servirao je publici devet pjesama, koje su rađene u periodu od 2012. do 2015.

"Zašto toliko dugo? Jer smo imali nedostatak uslova i finansija, sponzore koji su obećavali, pa nas ispalili, mi smo ih čekali, tražili dalje i tako u krug i na kraju ništa. Valjda to tako mora u našoj sredini", kazao je u razgovoru za "Vijesti" Miroslav Kopitović Strašilo i dodao da je prvobitni plan bio da album izađe i na CD-u, ali za sada će crnogorski reperi morati da se zadovolje digitalnim izdanjem.

Pjesme su snimane u više studija, a bave se raznim temama - od pljačke studija, preko lumpovanja po kafanama i klubovima, do kritikovanja loših žena i uživanja u ispijanju piva, priča cetinjski reper. 

"Pjesme su rezultat dužeg perioda našeg druženja, stvaranja i posmatranja okoline  i ljudi", dodaje on.

Što se tiče zvuka, Strašilo kaže da su on i Story pokušali da naprave blagi prelaz od old skul do modernijeg zvuka koji je sad u trendu i kojim će se više baviti ubuduće, a osim Storya bitove su radili Rex Regis, Astek i Immex. Snimljen je i spot za "Session", koji je uradio Igor Benić.

"'Davanje po turinu' za sada možete čuti  na YouTubu, a uskoro ćemo okačiti  i link preko kojeg će oni koji žele moći da preuzmu album. Planiramo i dosta promocija u više gradova, ali o tome ćete biti

obaviješteni naknadno. Naziv albuma 'Davanje po turinu' za nas predstavlja to da nije potrebno prebijanje i nasilje da bi nekome dali po turinu, već da se to može postići  zvukom, muzikom i tekstom", objasnio je Strašilo.