Novi spot već skupio dva miliona pregleda

Članovi Dubioze u spotu hakuju društvenu mrežu Baraka Obame, plešu sa Sajom na njegov hit “Gangnam Style”, guraju kuglu na kojoj se ljulja gola Majli Sajrus i pumpaju stražnjicu Kim Kardašijan, koja na kraju eksplodira
3 komentar(a)
Dubioza kolektiv, Foto: Screenshot (YouTube)
Dubioza kolektiv, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 13.11.2015. 16:39h

Popularni sastav Dubioza kolektiv sa novom pjesmom "Free.mp3 (The Pirate Bay Song)" osvaja publiku širom regiona, pa spot već nakon nedjelju dana ima više od dva miliona pregleda.

No, ovim videom Dubioza nije fascinirala samo svoje fanove, već je pridobila i nove među kojima je i Kim Šmic (41), poznatiji kao Kima Dotkom, jer ga je njemačko-finski internetski maher i najpoznatiji pirat u svijetu podijelio na profilu na Instagramu. Objavio ga je i na stranici Pirat Bay, servisu za “skidanje” muzike, filmova i TV serija, čiji je Kim osnivač.

Članovi Dubioze u spotu hakuju društvenu mrežu Baraka Obame, plešu sa Sajom na njegov hit “Gangnam Style”, guraju kuglu na kojoj se ljulja gola Majli Sajrus i pumpaju stražnjicu Kim Kardašijan, koja na kraju eksplodira.

Bend se na parodiju odlučio jer je internet, kažu, puno više od poligona za milione selfija i polugole selebritije.

“Htjeli smo da se zezamo na račun savremene pop kulture. Internet se uzima zdravo za gotovo, a zapravo je posljednja slobodna zona u kojoj danas možeš izraziti mišljenje i stavove”, kazali su momci iz Dubioze. Novi singl je dio novog studijskog albuma koji će bend objaviti 2016.

Bonus video: