Kovalski priredio nezaboravno veče

Puna sala je ovacijama pozdravila trenutak kada je Kovalski lansirao zvuk, koji je ubrzo dobro razmrdao ljubitelje rejva
57 pregleda 0 komentar(a)
Aleksandar Kovalski, Foto: Filip Roganović
Aleksandar Kovalski, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 08.11.2015. 07:53h

Skoro decenija je prošla od kada su se Podgoričani u organizaciji lokalnih ljubitelja rejva provodili uz svjetski poznate DJ-eve na žurkama, koje su organizovali u hangaru aerodroma "Špiro Mugoša" i hali "Hemomonta".

Elektronske žurke van klasičnih klupskih prostora bile su vrlo popularne tada među mladim svijetom, da bi se ubrzo ugasile i uslijedila je višegodišnja suša.

Uspješnim gostovanjem poznatog njemačkog DJ-a Aleksandera Kovalskog kasno preksinoć u hali salona namještaja "Popović" nova generacija rejvera iz "Click2Dream" organizacije ponovo je pokrenula zapadnoevropski trend organizovanja žurki na obroncima grada, tamo gdje buka nikome neće smetati i gdje će u vrtlogu tehno ritmova moći da luduju do zore.

Hala je, prema procjeni organizatora,u petak veče primila oko 700 ljudi, koji su došli da se zabave uz rejv zvuk njemačkog DJ-a.

Organizovana elektronska žurka na jedno veče ponovo je oživjela ovaj prostor.

I prije nego što je Kovalski izašao na binu improvizovani parking pored sale u kojoj se odigravala žurka bio je pun, dok su ljubitelji tehno zvuka čekajući u sporom redu da uđu uveliko plesali, kako zbog toga što su ih trešteći basovi iznutra pozivali na mrdanje, tako i da bi sa sebe otresli hladnoću.

Puna sala je ovacijama pozdravila trenutak kada je njemački DJ preuzeo miks pult i lansirao intenzivan, ali suptilan set, bez suvišnih detalja, baziran prije svega na zemljotresnim ritmovima, koji su odmah razmrdali ljubitelje rejv zvuka.

"Da li sam srećan sa ljudima oko sebe? Da li sam srećan sa onim što radim? Da li imam život ili samo životarim? Ne dozvoli da te ova pitanja opterećuju, samo se usmjeri u pravcu svojih snova, nađi snagu u zvuku", poručivao je glas iz zvučnika, dok Kovalski nije zaboravio da oda počast tehno legendama puštajući kultne trake kao što su "Transition" Underground Resistancea i "Mentasm" Džoija Beltrama.

Kovalski je nije, kako to često biva, zakasnio sa početkom svog seta, naprotiv počeo je tačno u sekund po rasporedu, ali se toliko raskomotio da mu je izgleda teško bilo da završi u planirano vrijeme.

Veteran berlinske scene probio je termin za nekih 40 minuta, završivši set u vrlo agresivnom maniru.

Dio publike, koju je činilo više stotina ljudi, nakon toga je otišao, a ostali su uživali u minimalističkoj vožnji koju su servirali domaći DJ-evi Gav Tk i Technose, dok su najizdržljiviji dočekali zoru uz nastup njihovog podgoričkog kolege Ravena Tk.

Za kvalitetan uvod u preksinoćnu priču pobrinuo se hercegnovski DJ P.S, koji je sa svojom organizacijom GroovyCastelNouvo u svome gradu već imao priliku ranije da ugosti Kovalskog.

Organizatori su ranije najavili da će se gostovanja svjetski poznatih DJ imena nastaviti, a ovakve manifestacije, uz sve češće klupske žurke i festivalske nastupe posvećene elektronskom zvuku, te izdanja domaćih producenata, pokazuju da crnogorska rejv scena odavno nije bila jača i da i dalje raste svakim danom. Zato ljubitelji ovakvog provoda vjerovatno tek imaju čemu da se nadaju u narednom periodu.

Bonus video: