Novi album „Coldplaya” može biti i posljednji

“Ovo je naša sedma stvar, a mi na nju gledamo kao na sedmu knjigu o Hariju Poteru ili tako nešto. Ne kažem da jednoga dana nećemo ponovo nešto objaviti, ali ovo je završetak jedne priče... ”, ispričao je Martin
0 komentar(a)
Coldplay (Novina), Foto: Facebook.com
Coldplay (Novina), Foto: Facebook.com
Ažurirano: 07.11.2015. 19:20h

Nakon izbjegavanja te teme, članovi sastava Coldplay zvanično su potvrdili da će njihov novi album “A Head Full of Dreams” biti objavljen 4. decembra.

Na albumu, koji će biti objavljen samo 18 mjeseci nakon što je u prodaju pušten prethodni LP “Ghost Stries”, rađen je u saradnji sa Bijonse, Noelom Galagerom, Tove Loom i Meri Klejton, piše Rolling Stone magazin.

“A Head Full of Dreams” sniman je u studiju u Malibuu i Londonu, a rezultat je provjerene saradnje sa Rikom Simpsonom i norveškim producentskim timom Stargate.

Ovaj album, prema riječima frontmena Krisa Martina mogao bi biti i posljednji.

“Ovo je naša sedma stvar, a mi na nju gledamo kao na sedmu knjigu o Hariju Poteru ili tako nešto. Ne kažem da jednoga dana nećemo ponovo nešto objaviti, ali ovo je završetak jedne priče... Moram razmišljati o tome kao o našoj konačnoj stvari. Da nisam to radio ne bismo toliko sebe uložili u taj album”, ispričao je on.

Na albumu će se naći jedanaest pjesama, među kojima su i naslovna numera, ali i “Birds”, “Adventure Of A Lifetime”, “Fun”, “Up&Up”, ali i bonus pjesma “X Marks the Spot”.

Bonus video: