Crnogorski gitaristički duo kreće na turneju po Južnoj Koreji i Kini

Članovi dua održaće i niz predavanja na temu transkribovanja Bahove muzike za gitaru na stručnim skupovima i Univerzitetu u kineskom Tjanđinu
0 komentar(a)
Crnogorski gitaristički duo, Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Foto: Privatna arhiva
Crnogorski gitaristički duo, Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.11.2015. 10:21h

Crnogorski gitaristički duo, koji čine Goran Krivokapić i Danijel Cerović, počinje sjutra sa koncertnom turnejom po Južnoj Koreji i Kini koja će trajati do 16. novembra.

Krivokapić i Cerović predstaviće se publici programom sa njihovog najnovijeg CD-a „Engleske svite“, a nastupiće i sa Deajoen Simfonijskim orkestrom iz Južne Koreje sa kojim će izvesti Rodrigov koncert "Madrigal" za dvije gitare i orkestar.

Članovi dua održaće i niz predavanja na temu transkribovanja Bahove muzike za gitaru na stručnim skupovima i Univerzitetu u kineskom Tjanđinu. Nakon azijske turneje Krivokapića i Cerovića očekuju koncerti u Njemačkoj i Holandiji.

Njihov CD “Engleske svite” Johana Sebastiana Baha, koji je objavila izdavačka kuća “Naxos”, dobio je odlične kritike, a emitovan je i predstavljen na brojnim radio stanicama širom Evrope i Amerike. Nedavno je proglašen za CD nedjelje na uglednom WGBH radiju iz Bostona.

Bonus video: