Inspirisao ga brz i surov život, stil omladine i laka zabava

"Teme su uglavnom okrenute pojedincu zarobljenom u podjelama, u prosjeku, u malograđanskoj sredini i palanačkoj filozofiji", ističe reper
0 komentar(a)
Necke, Foto: Privatna arhiva
Necke, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 02.11.2015. 18:37h

Budvanski reper Necke, član hip hop kolektiva “Radio Katakomba”, objavio je pjesmu "Još jedan krug". U pitanju je najavni singl za njegov debi EP "Sve trupe" koji bi trebalo da izađe do kraja mjeseca.

"Inspiracija za pjesmu je nastala iz brzog i surovog života koji vodimo, životnog stila omladine bez kursa u potrazi za lakom zabavom", kazao je Necke koji je radio i muziku i tekst, a pjesma je snimljena u studiju Radija Katakombe.

Budvanski reper je u razgovoru za "Vijesti" otkrio da će EP "Sve trupe" sadržati šest numera i remiks za pjesmu "Još jedan krug". Većinu bitova radio je Necke, osim naslovne numere koju je komponovao Raoul Duke i pjesme "Balkanski bluz" za koju je muziku radio John K Radulović. Gostujućih repera nema, dok su na pjesmi "Balkanski bluz" zapjevali Iva i Nebojša Ćulafić i Miroslav Karović.

"Sve trupe moraju prekinuti strojev hod marširajući ovim mostom zvanim muzika. Ime je inspirisano tablama koje su stajale na mostovima u staroj Jugoslaviji. Tako da ima više slojeva, aludirajući na sistem koji smo srušili, sistem koji sada gradimo, ali prije svih sistema to je poziv na individualizaciju ličnosti. Ako želiš ovim mostom hodaj svojim korakom", objašnjava Necke. On je kazao da će predstojeći EP biti samo prvo poglavlje, prvo u nizu izdanja pod istim imenom.

"Teme su uglavnom okrenute pojedincu zarobljenom u podjelama, u prosjeku, u malograđanskoj sredini i palanačkoj filozofiji", ističe reper.

Necke je kazao da ima u planu da EP nakon izlaska promoviše u Budvi, Podgorici i Nikšiću, ali da još uvijek ne zna precizno datume kada će se nastupi odigrati.

Necke (pravo ime Nemanja Đorđević) bio je sa sugrađaninom Jollandom član grupe Prvi na crti, koja iza sebe ima demo album "Ulična rasvjeta" iz 2006. dostupan na YouTube servisu za besplatno preslušavanje, a na dva mikstejpa kolektiva Radio Katakomba učestvovao je u radu devet pjesama.

Bonus video: