Neželjena djeca iste majke o svom novom albumu

Dušan Đurović (vokal i gitara) i Filip Ferdinandi (bas, klavijature i gitara), koji uz bubnjara Zariju Pejovića čine ovaj sastav, pričali su za “Vijesti” povodom albuma „Ništa bez krvi, sperme i govana“ koji je nedavno objavljen, kako o radu na njemu i pjesmama, tako i o svom drugom projektu „Funny Badlands“
95 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2015. 16:28h

Podgorički sastav „Antonio Sanchez i kurvini sinovi“ prema riječima dva od tri člana, okupio je „neželjenu djecu iste majke koja je s ko zna kakvom muškom svinjom začela Led Zeppelin, White Stripes, The Black Keys, Jimmy Hendrixa...“.

„Umjesto okretanja pedala na biciklu, ta su dječica nagazila na pedale koje zvuk gitare i basa pretvaraju u režanje, vrisku, povraćanje unisonih rifova. Njihovi rifovi prate tekstove od nekoliko redova, dovoljnih da u njih stanu priče o ubicama nevjernih žena i njihovih ljubavnika, neostvarenim ljubavima, aktuelnom ministru policije Rašku Konjeviću, ženi koja je zbog tretmana ljekara crnogorskog KBC-a iz bolnice izašla bez pola utrobe, s derpesijom pod rukom...“, opisuju sebe muzičari okupljeni pod nazivom „Antonio Sanchez i kurvini sinovi“.

Dušan Đurović (vokal i gitara) i Filip Ferdinandi (bas, klavijature i gitara), koji uz bubnjara Zariju Pavićevića čine ovaj sastav, pričali su za “Vijesti” povodom albuma „Ništa bez krvi, sperme i govana“ koji je nedavno objavljen, kako o radu na njemu i pjesmama, tako i o svom drugom projektu „Funny Badlands“.

„Prvi album 'Antonia Sancheza i kurvinih sinova' nosi naziv 'Ništa bez krvi, sperme i govana' i slušaocima garantuje sve od navedenog, pravo u lice“, ističu Đurović i Ferdinandi, koji su potom objasnili i zbog čega su se odlučili za to da album bude objavljen na Youtube kanalu, a istakli su i da je naslovnu fotografiju za njih napravila Marina Đurđić.

S obzirom na to da je jedna trećina benda, odnosno Đurović na Islandu, album je objavljen bez promocije, ali on obećava da će to publici biti nadoknađeno

„Čim se vratim, krećemo na turneju po svim manjim gradovima Srbije i Crne Gore, a možda posjetimo i Kosovo“, odgovara Đurović, koji nije mogao da izdvoji jednu pjesmu koja se izdvaja od ostalih, ni po njegovom, a ni po ukusu publike.

„Da se ne lažemo, u pitanju je albumčina na kojoj svaka pjesma ponaosob ima snagu afričkih tigrova, vudu magiju tajlandskih 'šabana' i strast hercegnovskih 'mažoretkinja'“, uglas euforično odgovaraju Ferdinandi i Đurović.

Na albumu “Ništa bez krvi, sperme i govana”, našlo se devet pjesama, među kojima su numere koje su izveli na petom Sea Rock festivalu u Kotoru, “Budimo prijatelji”, “Jimi's Gone Voodoo”, “Žene”, “Kuda idu izgubljene trzalice” (Live from Berlin), „Zahle die Mandeln“ ali i bonus pjesma “Pirsing” o Rašku Konjeviću, ministru unutrašnjih poslova, po kojoj su “...kurvini sinovi” i postali poznati.

Na pitanje kako su uradili selekciju pjesama koje će se naći na albumu i da li je bilo novih numera koje nisu pronašle svoje mjesto na albumu, Đurović je kazao:

„Imamo 400 sati snimljenog materijala koji ćemo fanovima davati na kašičicu. Sokovi naše ingenioznosti su nepresušni, a o našem talentu mogu samo da sanjaju dječica iz 'Zoon Politikona'“.

U prošlom intervjuu za “Vijesti”, kada su Đurović i Ferdinandi najavili album, istakli su i da će nakon toga ekranizovati par numera, te da će potom “zatvoriti tu priču”.

„Dugogodišnji san nam je da sarađujemo sa vrsnim rediteljem Nikolom Vukčevićem, a pokušaćemo da dođemo i do Emira Kusturice. Odbili smo ponudu Danila Marunovića, jer se nabacivao Dušanovoj curi“, objašnjava Ferdinandi, koji je sa Đurovićem osnovao i sastav „Funny Badlands“ kako bi, kažu, njegovali žensku stranu svojih ličnosti.

Album za ovaj bend prema riječima Đurovića snimljen je na Cetinju u prostoru koji se zove Šupa inc.

“Vlasnik ovog prostora je naš prijatelj Krsto Borozan, koji se trudi da sve dihtuje kako treba, a takođe je radio I fotografije tokom desetodnevnog snimanja, tako da smo na kraju uzeli jednu od fotki kao kaver albuma”, istakao je on.

„Dva dana nakon što je album postavljen na bandcamp, javila se nezavisna izdavačka kuća iz Italije koja će 18. decembra na svom sajtu objaviti album, a takođe će ga promovisati na radio stanici koja se putem Interneta sluša u 60 zemalja svijeta“, pohvalio se Đurović, koji je najavio i saradnju sa inostranim muzičarima sa kojima se upoznao na Islandu.

„S obzirom na to da se u Rejkjaviku krećem u gej klubovima, upozno sam preslatke homoseksualce iz Francuske kojima se svidjela moja muzika i još ponešto što nije za javnost. U pitanju su ljudi koji prave elektronsku muziku i koji su me pozvali da u decembru nastupim na manjem festivalu koji organizuju“, najavio je Đurović, koji ne propušta prilike koje mu se pružaju u inostranstvu.

„Trenutno sarađujem sa obdarenim bubnjarem iz Japana, a očekujem da nam se na ljeto pridruži Filip da ukrstimo ruke i snimimo još stariji i ljepši album“, dodao je on. „Inače, više sam nego zadovoljan životom na Islandu. Počeo sam da lakiram nokte i presrećan sam što ovdje sebi konačno mogu da priuštim takve ekstravagantne ispade“, ushićeno je objasnio Dušan.

Za obožavateljke besplatano preuzimanje albuma

“Izdavačka kuća Polucija Records objavila je album na Youtubeu i na Bandcampu, gdje naše obožavateljke mogu besplatno skinuti pjesme, a obožavaoci uplatiti novac koji bi nam pokrio troškove za alkohol, drogu, prostitutke i ćevape“, pojašnjava Ferdinandi, a potom odgovara i na pitanje da li će pjesme do publike distribuirati i u drugim oblicima i formatima.

„Ukoliko neki jači izdavač izrazi želju da štampa ploče, kasete ili flopi diskete, moraće da uplati našoj izdavačkoj kući 20 hiljada eura za privremeno preuzimanje autorskih prava“, dodao je on.

Izbacili čistačicu iz studija zbog sujete

U ranijem razgovoru Đurović i Ferdinandi najavili su izlazak ovog albuma, tvrdeći da će ga snimiti za četiri dana u studiju “Groundloop” pod dirigentskom palicom producenta i multiinstrumentaliste Ivana Pejovića, a tako je i bilo.

„Miks i master smo radili većim dijelom sami, jer nam naš ego nije dozvolio da to prepustimo nekom ko to zna da radi“, ispričao je Ferdinandi.

„Na albumu se nalaze čak dvije pjesme koje su zabilježene u podgoričkom 'Berlinu', jer mnogo bolje sviramo kada ispred nas vrckaju crnogorske divotnice i starlete nego kod Ivana u studiju gdje je cijelo vrijeme boravila žena od 150 kilograma koja je čistila prašinu“, dodao je muzičar, koji je otkrio i djelić atmosfere iz studija.

„Dotična gospođa je čak u jednom trenutku uzviknula Dušanu 'Jado jadni, nikad od tebe vokalni solista'. Sujetno povrijeđeni Dušan je nakon toga insistirao da se čistačica izbaci iz studija, na moje razočarenje, jer sam bio na ivici da je smuvam“, sa tugom u glasu se prisjeća Ferdinandi.

Galerija

Bonus video: