Autogeni trening: Koncertna pauza nakon svirke u Novom

„Novo izdanje će biti mnogo jednostavnije nego prethodni albumi, svirački posebno. Znači rifovi direkt u glavu, ali i pjesme koje nisu 'rifovske', nego više 'akordske
1 komentar(a)
autogeni trening, Foto: Arhiva Vijesti
autogeni trening, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.10.2015. 11:19h

Poznati crnogorski rok sastav Autogeni trening biće zvijezda muzičke manifestacije pod nazivom "Noise", koja će se održati sjutra veče na Kanli kuli u Herceg Novom. Osim nikšićko-podgoričkog sastava nastupiće i bendovi Podroom i Willie and the Groundskeepers takođe iz grada piva i čelika, kao i Novljanin DJ Seagull Prime. Ulaz na koncert koji će početi od 22 sata biće euro, a sredstva od prodatih karata će biti upotrijebljena za proizvodnju programa portala i e-radija "Noise", saopštili su organizatori iz Omladinskog kulturnog centra Herceg Novi.

"Davno me je kontaktirao momak koji to organizuje - Vedran Krnić, dogovaranje oko ove svirke traje već jedno dva mjeseca. Bili smo u Herceg Novom, vidjeli se sa njim, vidjeli da je okej lik i lako se dogovorili", ispričao je za "Vijesti" Dino Kapetanović, frontmen Autogenog treninga.

On je sa "Vijestima" razgovarao nakon snimanja novog albuma benda u Nikšiću, ali je kazao da publika u Herceg Novom sjutra veče neće biti u prilici da čuje puno toga novog.

"Nećemo novo svirati, samo jednu pjesmu. Nismo odavno nastupali u Herceg Novom, čak nismo ispromovisali aktuelni album 'Na pučini živog peska' tamo kako treba do sada, tako da ljudi mogu najviše da očekuju te pjesme", objasnio je pjevač i gitarista.

On je istakao da Trening nakon koncerta u Herceg Novom neće neko vrijeme imati koncerte ni u Crnoj Gori ni u okruženju, ali nije želio sada da otkriva zbog čega.

Kada je u pitanju rad na novom, trećem albumu Treninga, Kapetanović je kazao da je datum izdavanja još nepoznat, ali da bi snimanje trebalo da bude gotovo do zime.

"Baš sam došao u Nikšić u naš studio, snimili smo posljednje četiri pjesme. Mogu reći da će na albumu biti najvjerovatnije 12 ili 13 pjesama. Sad smo se rasteretili od nekih privatnih obaveza i radimo punom parom na albumu", priča pjevač. Na pitanje kakve su nove pjesme, kroz smijeh odgovara da su "mnooogo dobre".

"Mnogo je jednostavniji nego prethodni albumi, svirački posebno. Znači rifovi direkt u glavu, ali i pjesme koje nisu 'rifovske', nego više 'akordske'. To je bar moja impresija na osnovu onoga što za sad imamo, jer nije sve još gotovo, pa ne mogu da budem 100 odsto precizan", otkrio je frontmen.

Bonus video: