DJ Skazi pred nastup u Kotoru: Trance muzika donosi radost

Iako prvi put nastupam, već sam dolazio u Crnu Goru i zaljubio se u nju. Izgleda fantastično, kaže DJ
151 pregleda 0 komentar(a)
DJ Skazi, Foto: Facebook
DJ Skazi, Foto: Facebook
Ažurirano: 17.10.2015. 15:21h

Jedno od najvećih imena psy trance scene na svijetu, izraelski DJ Skazi nastupiće u kotorskoj diskoteci "Maximus" 24. oktobra. Ulaz će do ponoći koštati pet, a nakon toga osam eura. Tim povodom izraelski DJ i producent, koji će prvi put nastupiti u Crnoj Gori, ali mu nije prvi put da dolazi u ove krajeve, pričao je o novom albumu, Izraelu kao zemlji psy trancea, punk stavu....

Kakva su očekivanja pred nastup, da li praviš neke pripreme kad negdje dolaziš prvi put?

Ovo mi neće biti prvi dolazak u Crnu Goru, već sam dolazio i zaljubio se u vašu zemlju. Izgleda fantastično. Inače uvijek na Googleu provjerim gdje idem i pokušavam da pronađem neke zanimljivosti.

Počeo si karijeru kao panker, koliko je tog pank stava ostalo u tvojoj muzici?

Punk nikada neće umrijeti. Moja muzika će uvijek sadržati iskru tog stila. Mislim da je veliki dio moje ličnosti u tome.

Kako si se zaljubio u trance muziku?

Moja romansa sa elektronskom muzikom je počela rano, i prije nego što je taj stil postao popularan - 1997. Od tada stvaram muziku i živim u srećnom elektronskom virusu.

Zašto je u Izraelu trance scena tako jaka?

Izrael je zemlja trancea i to je najbitnija muzika u mojoj zemlji. Mislim da je većina žanra izrasla u Izraelu, a da je taj žanr uspješan ovdje jer ljudi vole da se oslobode pritiska, a uz ovu muziku možeš da plešeš i dižeš nivo endorfina kao kada se baviš gimnastikom. Ova muzika donosi radost. To je moja teorija.

Veliki si ljubitelj gitare, često ubacuješ njen zvuk u pjesme, da li ćeš nekada objaviti gitarski album?

Neću, ali ću uvijek koristiti rok vajb u mojoj muzici. Na predstojećem albumu koji ću objaviti 11. novembra čuće se čak i zvuci klasične gitare.

U Kotoru ćeš predstaviti pjesme sa novog albuma, reci nam nešto više o njemu.

Više je psy trance sa novim zvukom i tehnologijom. Slušaoci će moći da osjete dosta poznatog Skazi vajba, ali i da čuju nove zvuke - električne gitare, klasične gitare, psy trance, prog, rock, punk, hardcore... Sve pod jednim imenom - Skazi.

Sljedeće godine će biti 15 godina od prvog, kultnog albuma Skazija "Animal". Kako ćeš obilježiti godišnjicu?

Razmišljao sam o tome da odradim besplatan album sa remiksima. Da dam brojnim mojim kolegama da urade remikse pjesama sa albuma u modernom ruhu. Ali za sad to je još uvijek samo ideja.

Bonus video: