EVROPSKE FESTIVALSKE NAGRADE

Sea Dance brani titulu Najboljeg festivala srednje veličine

Sea Dance su nastupima obilježili The Prodigy (nominovani za najbolje hedlajnere i festivalsku himnu), Roisin Murphy, Rudimental (nominovani za festivalsku himnu), Sigma, Grammatik, Noisia, Flight Facilities, Dubioza kolektiv, Who See i drugio umjetnic
3 komentar(a)
Sea Dance, Foto: Marko Ristić
Sea Dance, Foto: Marko Ristić
Ažurirano: 15.10.2015. 12:18h

Festivali Exit i Sea Dance, koji su ove godine zabilježili rekordnu posećenost, ponovo su u trci za prestižne Evropske festivalske nagrade.

Pobjednik iz 2013, Exit festival je i sedme uzastopne godine nominovan za Najbolji veliki evropski festival, a Sea Dance brani prošlogodišnju titulu Najboljeg srednje-velikog festivala, odnosno do 40.000 posjetilaca po danu.

Exit je u konkurenciji sa 34 festivala iz 15 zemalja, zajedno sa ostalim vodećim evropskim festivalima kao što su Roskilde, Tomorrowland, Wacken, Lollapalooza Berlin i drugi.

Pored glasova stručnog žirija, koji čine istaknuti pojedinci u muzičkoj industriji, glasovi publike širom svijeta odlučiće o finalnom plasmanu ovogodišnjih kandidata. Prošle godine je glasalo rekordnih 1,2 miliona fanova, a ove godine mnogi će svoj glas ostaviti na internet adresi https://www.surveymonkey.com/r/TLB8Z6C.

Glasanje traje do 12. novembra, a pobjednici biće proglašeni na ceremoniji dodjele nagrada na otvaranju festivala Eurosonic Noorderslag u Groningenu u Holandiji 13. januara 2016.

Exit je nominovan i za drugu važnu evropsku festivalsku nagradu - UK Festival Awards, kao najbolji festival van Velike Britanije. Exit je jedini festival iz Srbije nominovan za ovu prestižnu titulu, i jedini koji ju je osvojio još 2007. godine.

Glas za Exit fanovi mogu ostaviti na adresi https://www.surveymonkey.com/r/LDRZ6SH u kategoriji "Best Overseas Festival", a najsrećniji glasači osvojiće VIP ulaznice za pobjedničke festivale u Velikoj Britaniji.

Exit je ove godine slavio svoj 15. rođendan uz Emeli Sande, Motorhead, Clean Bandit, Toma Odella, Hardwella, Johna Newmana, Martina Garrixa, Faithleš, Capital Cities, Ćrisa Liebinga, Tale of Us, Eagles of Death Metal, Fear Factory, Leftfield, Zomboy, Hladno pivo, Artan Lili...

Sea Dance su nastupima obilježili The Prodigy (nominovani za najbolje hedlajnere i festivalsku himnu), Roisin Murphy, Rudimental (nominovani za festivalsku himnu), Sigma, Grammatik, Noisia, Flight Facilities, Dubioza kolektiv, Who See i drugio umjetnici.

Na Exit Avanturu krenuli su gosti iz više od 60 zemalja sa svih kontinenata. Novinari iz 27 zemalja svijeta pratili su najveće okupljanje mladih u Jugoistočnoj Evropi, a publika oba festivala je glasno pozdravila i dvije prosidbe.

Preporučujemo za Vas