MC Blunt: Svima bih preporučio da budu iskreni prema sebi

“Snimio sam pet pjesama, a na Youtube sam postavio dvije - ‘2077’ i ‘Mir, brate mir’. Moje pjesme čuli su Noyz iz grupe ‘Who See’, nikšićki reperi i svi su pohvalili moj rad”
146 pregleda 0 komentar(a)
MC BLunt, Foto: Privatna arhiva
MC BLunt, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.10.2015. 20:04h

Petnaestogodišnji Nikšićanin Nikola Poleksić (MC Blunt ), pet godina repuje i piše tekstove, a nada se da će do kraja godine snimiti prvi album. U tome će mu, kaže, pomoći KC “Punkt”, dok će naslovnicu izdanja uraditi umjetnik Petar Delijević.

“Ova muzika me je privukla zato što reperi nemaju ‘dlake na jeziku’, što su im sve teme dozvoljene i što su onakvi kakvi jesu”, priča za “Vijesti” MC Blunt, učenik prvog razreda nikšićke Gimnazije.

“Bio sam na drugom ‘Asfaltiranju’, oduševio se kada sam čuo izvođače i pomislio zašto ne bih i ja nešto napisao. Sa dvojicom drugova, koji su se kasnije preselili za Tivat, napisao sam pjesmu posvećenu pokojnom Moskriju (Prti Bee Gee). Nije to bilo nešto posebno, ali za početak nije bilo loše”, iskren je mladi reper.

U početku je u ličnom aranžmanu snimao pjesme. Prošle godine, kako je kazao, zahvaljujući Marku Janjuševiću (Pass Manit), snimio je “2077” koju je postavio na Youtube.

“Baš sam zadovoljan tom pjesmom. I mojim roditeljima se svidjela, posebno ocu koji svira akustičnu gitaru i bavi se rokenrolom. On do tada nije cijenio rep, ali kada sam snimio pjesmu počeo je da poštuje tu muziku i da se interesuje za ovo što radim”, kazao je MC Blunt .

“2077” je stigla i do Afrike, a Nikoli su puno značila pohvale sa svih strana.

“Snimio sam pet pjesama, a na Youtube sam postavio dvije - ‘2077’ i ‘Mir, brate mir’. Moje pjesme čuli su Noyz iz grupe ‘Who See’, nikšićki reperi i svi su pohvalili moj rad”, kazao je reper, kojem je najznačajniji nastup bio na Bedem festu prošlog mjeseca.

“Ranije sam se oblačio malo više reperski, a onda sam shvatio da odjeća ne čini repera, isto kao što dredovi ne čine rege muzičara. Sad sam se malo upristojio. Sve što ja hoću od repa je da ljudi shvate poruku koju im govorim. Ne trebaju mi novac i slava, samo da čuju ono što hoću da im kažem. Svima bih preporučio da budu iskreni prema sebi, da razmišljaju svojom glavom, jer samo tako mogu biti svoji”, poručio je on.

Bonus video: