"The Bangcocks" spremio singl "Do posljednjeg metka"

"U našem slučaju bubnjari su bili 'najnestalniji' članovi. Za dvije godine koliko postoji grupa, promijenili smo četiri"
254 pregleda 0 komentar(a)
The Bangcocks, Foto: Privatna arhiva
The Bangcocks, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 13.10.2015. 18:06h

Beogradski trio "The Bangcocks" za nekoliko dana obradovaće ljubitelje rok zvuka novim singlom. U pitanju je pjesma "Do posljednjeg metka".

Posljednji studijski snimak - "Hodaj sa mnom" pustili su u etar na ljeto prošle godine, a u februaru su na Jutjub kanalu objavili autorski singl "Ona je ta", kao i obradu pjesme grupe Duran Duran - "Sunrise", obje uživo snimljene na "FDU Sessions".

"U međuvremenu došlo je do promjena u sastavu, sada bas gitaru svira Vuk Mijanović, poznat kao dugogodišnji član grupe "Sunshine", a za bubnjem je čuveni hard core bubnjar Petar Patrasković Cookie", ističe Marko Marić, pjevač i gitarista sastava “The Bangcocks”.

On je inače jedini koji je iz prve postave ostao u grupi.

"U našem slučaju bubnjari su bili ''najnestalniji'' članovi. Za dvije godine koliko postoji grupa, promijenili smo četiri. S obzirom na to da je uz mene, od starta bio Milen Zlatanović Zmo (nekadašnji basista 'Negativa'), kao kreativna podrška i bas gitarista, njegov odlazak iz grupe je nešto što je bilo neočekivano za prijatelje benda. Međutim, to je došlo kao posljedica njegove preangažovanosti na svim frontovima i nemogućnosti da to uskladi sa radom benda. Drago mi je da smo sa svim bivšim članovima ostali u dobrim odnosima i da i dalje posjećujemo svirke jedni drugima i družimo se”, tvrdi Marić.

Bend "The Bangcocks", koji je stigao do finala posljednjeg izdanja Royal Music Festa na Cetinju, početkom ove godine dobio je podršku izdavačke kuće “Lampshade Media”, a o tome koliko im to znači u daljem radu, Marić kaže:

"Lampshade produkcija je mlada izdavačka kuća, sa interesentnim timom ljudi koji razumiju potrebe savremenog tržista. Izašli su nam u susret i nakon novog singla koji izlazi za koji dan - 'Do poslednjeg metka', izbacićemo paket od tri pjesme, kao njihovo izdanje", otkriva Marić.

Ne radimo za tržište, izabrali smo put kojim se rjeđe ide

Još na početku karijere, članovi The Bangcocksa obećali su da ćete raditi muziku koju vole i da ne će pristajati na kompromise. Na pitanje koliko ih je takav stav koštao kad je karijera u pitanju, s obzirom na to da dolaze iz zemlje u kojoj najbolje prolaze starlete, učesnici rijalitija i pjevačice koje ne skrivaju svoje atribute, odgovara:

"Naš stav i naše razmišljanje o muzici i stvaralaštvu, nije se promijenilo. U situaciji opšte, planske degradacije, jasno je da je 'popularna muzika' najbolji pokazatelj trenutne situacije u društvu. Pjesme koje pravimo uvijek su odraz autentičnih osjećanja i razmišljanja, ne pravimo ih u odnosu na 'potrebe' tržišta, kao ne što što se ''sluša''. Sigurno da to ne olakšava naš ulazak u mejnstrim, ali to je put koji smo izabrali - put kojim se rjeđe ide", zaključuje sagovornik "Vijesti".

Bonus video: