Pogledajte spot Amela Ćurića za pjesmu „Neizdrživo“

U spotu se pored Amela pojavljuje i njegov mentor iz X Faktora Massimo Savić, koji je svirao gitare, kao i Tea Bošković, koja je 2012. osvojila titulu prve pratilje Miss Hrvatske
231 pregleda 3 komentar(a)
Amel Ćurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Amel Ćurić, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 12.10.2015. 16:14h

Pobjednik posljednjeg izdanja regionalnog X Faktora, Amel Ćurić obradovao je fanove novim singlom.

Pjesmu „Neizdrživo“ potpisuje Amil Lojo, a spot je sniman u Poreču pod rediteljskom palicom Harisa Dubice. U spotu se pored Amela pojavljuje i njegov mentor iz X Faktora Massimo Savić, koji je svirao gitare, kao i Tea Bošković, koja je 2012. osvojila titulu prve pratilje Miss Hrvatske.

„Reditelj Haris Dubica i ja smo tražili djevojku koja nije samo klasična ljepotica već da ima i karakter. Nakon nekog vremena, odlučili smo da bi tu ulogu mogla dobiti baš Tea. Cijela ekipa je bila izvrsna, veliki profesionalci u svom poslu i bilo je prekrasno sarađivati s njima”, kazao je Ćurić.

“Sam poziv Amela da snimim gitare za pjesmu „Neizdrživo“ primio sam sa puno simpatija. Snimanje gitarskih dionica pjesme se pretvorilo i u snimanje istih tih dijelova na spotu. Morate znati da snimanje spotova zna biti vrlo zamorno i puno praznog hoda, ali taj je jedan dan u Poreču bio drugačiji i srećan sam da je ostao zabilježen kao video za pjesmu „Neizdrživo“, poručio je Massimo.

Plan je bio da se spot snima u Švajcarskoj gdje reditelj Dubica živi.

„Bilo je lijepo iskustvo sarađivati s Amelom, Massimom i ponovo s Teom s kojom sam već ranije sarađivao na jednoj reklami za švajcarske čokoladice. To je moj prvi spot koji sam radio u Hrvatskoj i nadam se da ću ponovo imati priliku da nešto snimatm u toj predivnoj zemlji bogate prirode. Amel je jako angažovan i ništa ne prepušta slučaju, a Massimo je fantastičan umjetnik i postao sam njegov fan.

Kamera ga voli, ima tu neku mistiku u sebi“, smatra Dubica.

Pjesma „Neizdrživo“ ljubavne je tematike koju potpisuje Amil Lojo sa kojim je Amel i ranije sarađivao.

"Mislim da imamo pravu pjesmu u pravo vrijeme s pravim izvođačem. Suviše je da pričam o Amelovim vokalnim sposobnostima, ali moram reći da mi Ćurić nije nikad zvučao uvjerljivije. Siguran sam u to da će i publika prepoznati i osjetiti tu hemiju između Amela i pjesme", siguran je Lojo.

Bonus video: