Kit Ričards: Led Zeppelin je neuvjerljiv, a The Who lud bend

Čuveni gitarista riješio je da udijeli i komplimente, kako ga ne bi doživjeli kao negativca, pa je pohvalio mladog pjevača Eda Širana i tragično preminulu Ejmi Vajnhaus
198 pregleda 0 komentar(a)
Kit Ričards, Foto: Wordpress.com
Kit Ričards, Foto: Wordpress.com
Ažurirano: 12.10.2015. 11:17h

Jedan od najpriznatijih i najpoznatijih gitarista na svijetu, Kit Ričards, član benda “Rolling Stones”, iskritikovao je kolege muzičare i nazvao sastav “Led Zeppelin” šupljim i neuvjerljivim.

Muzičar tu nije stao, pa je iskritikovao i grupu “The Who”.

“Uvijek sam Rodžera Daltrija smatrao samo mesom. Volim Pita Taunsenda, ali sam uopšteno grupu 'The Who' doživljavao malo ludom. Kit Mun na probama nije umio da izvede osnovne stvari. On je dobar bubnjar, ali samo u kombinaciji sa Taunsendom”, bio je oštar kao i obično Ričards.

Ipak, čuveni gitarista riješio je da udijeli i komplimente, kako ga ne bi doživjeli kao negativca, pa je pohvalio mladog pjevača Eda Širana i tragično preminulu Ejmi Vajnhaus.

“Ono što je kod Eda zanimljivo je da je on gotovo ‘one-man band’. Osjećam iskrenost u njegovoj muzici, a sviđa mi se kada srestnem ljude kod kojih odmah shvatiš da im popularnost nije najvažnija.

Nažalost, Ejmi Vajnhaus bi sada mogla biti velika. Već je bila i veoma nedostaje. Pomislite samo šta je još mogla napraviti”, zaključio je čuveni muzičar.

Ričards je nedavno objavio drugi solo album, a najavio je i mogućnost da “Rolling Stonesi” uskoro uđu u studio.

Bonus video: