Highway trio: Nije samo važno učestvovati

Najbitnije je da ostavimo trag. Mi smo naš zadatak ozbiljno shvatili, ukazano nam je veliko povjerenje i ne smijemo ga prokockati
217 pregleda 7 komentar(a)
Highway, Foto: Privatna arhiva
Highway, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 07.10.2015. 19:47h

Vijest da će naredne godine predstavljati Crnu Goru na Eurosongu sa oduševljenjem su dočekali članovi podgoričkog trija “Highway”, ali i njihovi fanovi širom regiona.

“Velika nam je čast što su baš nas izabrali, a ujedno i velika odgovornost”, kazao je “Vijestima” Marko Pešić, član sve popularnijeg sastava, koji osim njega čine Luka Vojvodić i Petar Tošić.

Podgoričani su se proslavili zahvaljujući učešću u reginalnom muzičkom šou X faktor gdje su stigli do superfinala.

Njihov muzički izražaj zaintigirao je i producente iz izdavačke kuće Sony, koja je sa triom potpisala ugovor, putem svoje hrvatske filijale Menart.

Nakon X faktora uslijedio je nastup na Sunčanim skalama sa pjesmom “Bar na kratko”, gdje su na večeri Novih zvijezda osvojili treće mjesto.

Trojica muzičara su nedavno u Zagrebu završila još dva singla, koje će publika uskoro imati priliku da čuje.

“Pjesme smo snimali sa producentom Srđanom Sekulovićem, a voljeli bismo da nastavimo saradnju i da on bude tu kad budemo radili numeru za Eurosong. Jedan od ta dva singla pustićemo u etar krajem oktobra, početkom novembra, a vjerovatno će ga pratiti i spot”, otkriva Pešić.

Kako kaže, ne razmišljaju u stilu “ važno je učestvovati”, pa će vrijeme do predstavljanja pjesme maksimalno iskoristiti da se spreme za Eurosong.

“Nije nam cilj samo da završimo posao. Naprotiv, mladi smo, a učešće na Eurosongu će nam biti sjajna odskočna daska, ali potrebno je mnogo priprema. Pjesma će biti u našem pop-rok fazonu, a nije isključeno da ćemo pjevati na engleskom. Zasada su sve opcije moguće, a nama je najbitnije da upravo nastupom i pjesmom ostavimo trag”, obećava Pešić.

Od objavljivanja vijesti da je sljedeći predstavnik Crne Gore na Eurosongu, trio je dobio ponude za saradnju sa mnogim svjetskim producentima.

“Iznenađen sam koliko nas je ljudi kontaktiralo preko e-maila. Neki od njih već imaju iskustva na ovom takmičenju, radili su pjesme za druge izvođače”, tvrdi Pešić.

No i pored pohvala koje su dobijali tokom trajanja X faktora od mentora, koji su ih još tada “slali” na ovo takmičenje, zasada im se niko od njih nije javio.

“Ma, siguran sam da će nas, kad budu čuli tu vijest, kontaktirati i dati neke savjete”, nada se Pešić.

Za prednost, kad je pitanju nastup na Eurosongu smatra to što ih je u proteklom periodu publika u regionu upoznala i što su, iako postoje kratko vrijeme, već stekli obožavatelje.

“To je veoma bitno za glasanje. Nadam se da će nam i grupa biti dobra i da ćemo biti sa izvođačima iz regiona, upravo zbog daljeg plasmana”, ne krije Pešić.

Pošto su, kako kaže, nedavno snimili dva singla u Zagrebu, sada će se posvetiti isključivo pjesmi za Eurosong.

“Pjesmu za ovo takmičenje nije lako napraviti jer mora biti specifična i mora imati svoj pečat. Mi smo naš zadatak ozbiljno shvatili, ukazano nam je veliko povjerenje i ne smijemo ga prokockati”, zaključuje Pešić.

Žele da svi budu ponosni na njih

Komentari da na Eurosong idu zbog direktora RTCG Rada Vojvodića, koji je otac jednom od članova, nijesu ih puno pogodili.

“O predstavniku na Eurosongu nije odlučivao Rade, već komisija u kojoj su bili kompozitor Slaven Knezović i proslavljeni crnogorski gitarista Šule Jovović. Savjet je odlučivao i o prethodnim predstavnicima. Svjesni smo da će tih priča uvijek biti, zato nas i ne pogađaju previše. Mislim da smo talenat dokazali u šou X faktor gdje smo, isključivo zahvaljujući pomoći publike stigli do superfinala. Zato se nadam da nas neće iznevjeriti ni ovoga puta, a mi ćemo se potruditi da i oni koji nas podržavaju, ali i ti koji pričaju, nakon uspjeha na Eurosongu budu ponosni na nas”, obećava Pešić.

Bonus video: