„Punkreas” ide na još jednu turneju

Punkreas je za razliku od većine kolega iz Crne Gore u prošlosti često išao na turneje po regionu i Evropi, a sa tom praksom nastaviće i ubuduće
63 pregleda 1 komentar(a)
Punkreas, Foto: Facebook
Punkreas, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.10.2015. 18:41h

Jedan od najaktivnijih crnogorskih bendova, nikšićki Punkreas ponovo će krenuti na mini turneju, ovog puta po Srbiji i Makedoniji. Pank kvartet će 15. oktobra svirati u Bitolju na Punk Recharge festivalu, dan kasnije ih očekuje nastup u klubu "Zamajac" u Kruševcu, a 17. oktobra u "Black Stage Caffe" klubu u Nišu.

"Pozvali su nas da sviramo na ovom festivalu u Bitolju, a pošto nam se ne isplati da putujemo samo zbog jedne svirke, zakazali smo još par u drugim gradovima. U Kruševcu već treći put sviramo na istom mjestu, ali je sad druga organizacija, a u Nišu prvi put. U Makedoniji nas znaju još od kad smo svirali u Skoplju prije pet godina. Mislili smo da odemo i na veću turneju, ali ne možemo zbog poslova i obaveza", otkrio je u razgovoru za "Vijesti" bubnjar Punkreasa Đorđije Njunjić.

"U Bitolju smo svirali ranije, kad smo svratili na putu za Grčku gdje smo imali turneju i nismo znali što nas očekuje, a ispostavilo se da je super ekipa. Ljudi znaju tamo naše pjesme, što nas je baš iznenadilo, jer mi u Crnoj Gori nemamo tu naviku, kad dođe neki bend za koji ne znamo ne interesuje nas. A oni su drugačiji, prate sve", dodao je Njunjić.

Punkreas je za razliku od većine kolega iz Crne Gore u prošlosti često išao na turneje po regionu i Evropi, a sa tom praksom nastaviće i ubuduće. Tako bubnjar nikšićkog sastava otkriva da im je u planu da kad se opet otisnu na put, posjete Sloveniju i Englesku.

"Kad smo svirali u Ljubljani posljednji put, dogovarali smo veliku turneju po Sloveniji. Trebalo bi desetak dana to da traje, samo da vidimo kad je najbolje to organizovati. A u kontaktu smo često sa festivalom Rebellion u Blekpulu, to je najveći svjetski pank fest. Nadamo se da ćemo sljedeće godine poći tamo, mada će biti komplikovano zbog viza i ostalih stvari, ali ako to bukiramo onda ćemo vidjeti da povežemo sa još nekim gradovima, jer se ne isplati ići zbog jednog grada", objašnjava Njunjić.

Nove pjesme objaviće najkasnije do februara

Eventualni put u Sloveniju i Englesku Nikšićani će tempirati u vrijeme promocije njihovog predstojećeg, još neimenovanog EP-a.

"Planiramo da snimimo četiri-pet pjesama koje vučemo već godinu dana, u studiju našeg basiste Bojana Bojanića. Plan je da ih objavimo krajem ove ili početkom iduće godine, znači najkasnije do februara , a mislim da će izdavanje sigurno ići preko Nocturne Media etikete za koju smo objavili prošlo izdanje", kazao je bubnjar.

Svirke po Crnoj Gori Punkreas za sada nema u planu, a nije ni da ima puno opcija.

"Nije nam više zanimljivo da stalno sviramo na relaciji Nikšić - Podgorica, a drugo se nema gdje. Voljeli bismo kad bi bio još neki grad gdje postoji makar jedan klub gdje može da se svira", istakao je Njunjić.

Punkreas je nastao 2003, a iza sebe ima dva studijska izdanja, od kojih je aktuelan prošlogodišnji album "Majmunska posla".

Bonus video: