"Highway" predstavlja Crnu Goru na Eurosongu

Pop rok trio čine pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić, sin direktora RTCG Rada Vojvodića
62 pregleda 35 komentar(a)
Trio Highway, Foto: Facebook
Trio Highway, Foto: Facebook
Ažurirano: 02.10.2015. 18:39h

Podgorički pop rok trio Highway predstavljaće Crnu Goru na narednom Eurosongu u Švedskoj, saopšteno je iz Javnog servisa.

Komisija Savjeta RTCG, koju čine pjesnikinja Dragana Tripković, muzička urednica Radija Crne Gore Nada Vučinić, pjevač i kompozitor Slaven Knezović i džez muzičar Milorad Šule Jovović jednoglasno je odlučio da bend koji je pažnju šire javnosti privukao u takmičenju "X Factor Adria" bude sedmi predstavnik Crne Gore u istoriji Eurosonga.

Highway je do sada objavio samo singl "Bar na kratko", kojim je osvojio treće mjesto na večeri "Novih zvijezda" ovogodišnjeg izdanja Sunčanih skala, a podgorički sastav je prošlog mjeseca ozvaničio saradnju sa hrvatskom izdavačkom kućom "Menart".

Ovaj pop rok trio čine pjevač Petar Tošić i gitaristi Marko Pešić i Luka Vojvodić, sin direktora RTCG Rada Vojvodića.

Odluka o njihovom izboru za predstavnike Crne Gore došla je dan nakon što je prekinuta neizvjesnost o tome da li ćemo uopšte imati svoje reprezentativce na Eurosongu.

Nakon poništenja glasova žirija iz Crne Gore u finalu ovogodišnjeg Eurosonga (zbog navodnih nepravilnosti) RTCG je odugovlačio sa potvrdom učešća.

Šef crnogorske delegacije Sabrija Vulić kazao je ljetos da je neizvjesno da li će Crna Gora učestvovati jer joj je načinjena šteta ugledu zbog diskvalifikacije žirija. On je ipak juče potvrdio da će Crna Gora imati svog predstavnika u Švedskoj.

Iduće godine će se u Globe Areni u Stokholmu od 10. do 14. maja održati 61. Eurosong. Crna Gora na ovom takmičenju učestvuje od 2007, a osvajanjem 13. mjesta prošle godine Nenad Knežević Knez postao je naš najuspješniji predstavnik na Eurosongu od sticanja nezavisnosti.

Bonus video: