"DJ Mag": Bocho ima vrhunsku vještinu

„Svi su imali oko dvadesetak minuta da pokažu što znaju. Događaj je prošao odlično, svi takmičari su bili na visokom nivou, atmosfera odlična, klub pun, publika totalno luda”
2 komentar(a)
Bocho, Foto: Privatna arhiva
Bocho, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 01.10.2015. 17:17h

Podgorički DJ Bojan Danilov, poznat pod pseudonimom Bocho , vratio se iz Las Vegasa gdje je prošle sedmice učestvovao u finalu internacionalnog takmičenja Miller Soundclash. On je bio jedini učesnik sa Balkana među kolegama sa svih strana svijeta - iz Kanade, Turske, Dominikanske republike, Paname, Japana... Pobjedu je odnio kolumbijski DJ Augusto Jepes, ali je crnogorski predstavnik izazvao veoma pozitivne reakcije. Tako uticajni "DJ Mag" u svojoj reportaži navodi da je atmosfera tokom finalne večeri dostigla klimaks kad je Bocho preuzeo miks pult.

"Publika je poludjela i 'Marquee' (klub u kojem je održano finale) je dobio svoj gruv. Bocho je pokazao vrhunske vještine za miks pultom, kvalitetnim prelazima između pjesama i skretanjem u EDM pravcu... Veoma zabavan nastup", stoji u pomenutom tekstu.

Prepričavajući utiske u razgovoru sa "Vijestima", Danilov je kazao da je prvog dana boravka u Las Vegasu bio slomljen nakon 18 sati putovanja i trčanja od terminala do terminala. Prve večeri upoznao se sa učesnicima, sudijama, sponzorima, organizatorima i proveo predivno veče na terasi "Ghost Bara" sa predivnim pogledom na Las Vegas, uz set prošlogodišnjih pobjednika takmičenja.

Drugi dan bio je rezervisan za nadmetanje ovogodišnjih takmičenja koje je održano u jednom od najpopularnijih klubova u "gradu grijeha" - "Marqueeu".

"Svi su imali oko dvadesetak minuta da pokažu što znaju. Događaj je prošao odlično, svi takmičari su bili na visokom nivou, atmosfera odlična, klub pun, publika totalno luda... Rasplesali su se, poskakali u bazen", opisuje nam podgorički DJ i otkriva da je njegov set bio mješavina techno bassa, funky gitara i disco klasika, pravi saundtrek za ludilo Las Vegasa.

"Zaslužio sam poštovanje svih učesnika, žirija i organizatora. Pokrenuta je i priča oko još nastupa u Sjevernoj Americi. Kasnije tog dana smo otišli da se opustimo u 'Hakkasan' i upoznali se sa svjetski poznatim DJ-em Hardwellom, u čijem nastupu smo kasnije uživali", priča Bocho .

Sljedećeg dana uslijedilo je proglašenje pobjednika i radionica sa još jednim poznatim DJ-em, Dannicom koji je sa učesnicima podijelio svoje iskustvo i dao im par savjeta, a zatim imao i svoj nastup.

"To veče smo se malo više opustili i iskusili pravi 'hangover' u Vegasu. Četvrti dan smo iskoristili za šetanje i razgledanje grada. Nije bilo ni približno dovoljno vremena da se vidi sve, tako da sam obećao sebi da ću se vratiti kao turista. Uveče je bila oproštajna žurka koja je trajala 12 sati, svi DJ-evi su radili 'back2back' naizmjenično. Šteta što mi je let bio rano ujutro, tako da sam morao da pođem malo ranije", ističe Bocho i dodaje da je ostao sa svim DJ-evima u kontaktu.

"Nevjerovatni momci i djevojke. Ogromna razmjena i kulture i iskustva. Želim ovom prilikom da još jednom čestitam pobjedniku Augustu Jepesu, koji je razvalio. Takođe želim da iskažem poštovanje cijelom Miller timu - nevjerovatnim profesionalcima, koji su ovako veliki događaj odradili bez greške", kazao je podgorički DJ.

Nakon četiri dana koja će pamtititi do kraja života Bocho se vratio sumornoj klaberskoj svakodnevnici u Crnu Goru, gdje je do sada, kako nam je ranije otkrio, rijetko kada dobijao priliku da nastupa, čak i kad se nudio besplatno gazdama klubova. On je izazio nadu da će sada kada iza sebe ima nastup u jednom od najvećih američkih gradova lakše nać

„Bilo je bolje nego što sam očekivao ”

Danilov je kazao da je u Las Vegasu bilo mnogo bolje nego što je i sam očekivao .

"Sa sobom sam u Crnu Goru donio ogromno iskustvo, četiri dana kojih ću se sjećati do kraja života, internacionalno poštovanje kao DJ-a... Više nego što sam se nadao i mogao da sanjam. Nadam se da ćemo se jednog dana ponovo svi okupiti i odraditi još jednom set od 12 sati", priča Danilov.

Bonus video: