"Denis & Denis" izdaje album "Demo tapes"

Iako su nastale u kućnim uslovima, na dva kasetofona i s malim mono mikserom, pjesme donose prepoznatljiv zvuk nezaboravnog dvojca - Davora Tolje i Marine Perazić
452 pregleda 1 komentar(a)
Denis & Denis
Denis & Denis
Ažurirano: 26.09.2015. 17:03h

Hrvatski pop sastav “Denis&Denis” predstaviće uskoro svojoj publici album “Demo Tapes”, na kome će se naći njihovi hitovi iz 1982. i 1983. godine, presnimljeni sa audio-kasete stare više od 30 godina.

“Ovi snimci nemaju, u današnjim okvirima, nikakvu tehničku ili producentsku vrijednost. Pred vama su da biste čuli pjesmu, njeno nastajanje i neizbrušen zvuk, a ne tehničke mogućnosti i manipulacije producenta”, obratili su se povodom albuma članovi grupe “Denis&Denis” svojoj publici.

“Ovi snimci žele da vam ispričaju toplu priču iz vremena naivnosti, iskrene emocije i potpune predanosti muzici. Snimljeni su u maloj sobi na 4. spratu nebodera u Rijeci, sobi prepunoj ideja, nadarenosti i ljubavi prema muzici. I zato im nemojte suditi po tehničkom kvalitetu”, dodali su muzičari.

Iako su nastale u kućnim uslovima, na dva kasetofona i s malim mono mikserom, pjesme donose prepoznatljiv zvuk nezaboravnog dvojca - Davora Tolje i Marine Perazić.

Grupa je do sada izdala četiri studijska albuma - "Čuvaj se!" (1984), "Ja sam lažljiva" (1985), "Budi tu" (1988) i "Restart" (2013), a trenutno je čine Tolja, Edi Kraljić i Rubi Montanari Knez. Novi album će najaviti i njihov singl “Gluhi telefoni", autora Davora Tolje i Nikke Car.

Bonus video: