Radovanović i Lobe snimili spot, a da se nisu ni sreli

U skladu s nazivom pjesme „Kiša i sunce”, Viktorija je snimala po lijepom vremenu, a Vanja je zbog hladnoće zaradio prehladu
2 komentar(a)
spot banje radovanovića
spot banje radovanovića
Ažurirano: 26.09.2015. 17:29h

Duetska pjesma crnogorskog muzičara Vanje Radovanovića i Ruskinje koja živi u Makedoniji Viktorije Lobe - “Kiša i sunce” uskoro će dobiti spot za koji su na Lovćenu nedavno snimljeni posljednji kadrovi pod rediteljskom palicom Miodraga Markovića. Kao što to naslov pjesme kaže “Kiša i sunce”, Viktorija je snimala po lijepom vremenu, dok je Vanju zapao rad po lošim vremenskim uslovima, zbog kojih je zaradio prehladu.

“Snimanje je trajalo dvije godine, što ovaj spot čini posebnim, dijagnoza je veoma kompleksna da bih je ja ovako nestručan mogao dati. Posljednja klapa se, na sreću, nije završila upalom pluća, al’ sam se častio dobrom prehladom, što je, kao žrtva za završetak ovog, umalo sizifovskog posla, bukvalno mačiji kašalj. Drago mi je da smo konačno završili snimanje i da će sa spotom izaći i album”, pohvalio se Radovanović.

Marković ističe da spot ima “posebnu priču”, i da je, iako je nastajao dug vremenski period uključujući i pauze, napokon gotov.

“Kao da su se čekali pravi uslovi koji idu u prilog pjesmi i priči. Iskorišćeni su kadrovi iz te tzv. prve ruke snimanja, a to su plesači, koji i sada poslije godinu dana savršeno odgovaraju priči spota iako je ona prilično izmijenjena od prvobitno zamišljene”, priznaje autor videa.

Tokom snimanja spota i nastajanja pjesme koja je završena tek prije nekoliko mjeseci, promijenjen je i njen aranžman, priznaje Radovanović.

“Jedino što nikako nismo uspjeli da izbacimo iz priče sam ja. A bez mene bi, vjerovatno, to sve puno bolje i ljepše izgledalo i zvučalo, no nije se dalo, pa je stvar u svoje ruke preuzeo naš cijenjeni fotograf i režiser Miodrag Marković i napravio jedan od najljepših spotova u našoj dosadašnjoj saradnji”, siguran je Radovanović.

Najveći dio spota rađen je na Cetinju i Lovćenu, a kako kaže “nepredviđene okolnosti” pratile su ih od starta. “One su u velikoj mjeri pisale scenario. Prilično dobro, moram priznati, ali je Mio naučio da se izvrsno nosi sa tim na setu, pa većih problema nije bilo. Dok smo snimali moj dio, bilo je hladno, velika magla, kiša, što su prilično opasni uslovi za snimanje, pogotovo na cesti u Nacinalnom parku Lovćen, ali je bilo vrijedno muke”, istakao je Radovanović.

Iako je sa Lobom otpjevao duet, njih dvoje se još lično ne poznaju. “Koliko god nenormalno zvučalo, nismo se uopšte upoznali, ni vidjeli. Spot smo radili odvojeno, kao i vokale, dok je snimala svoj dio u Crnoj Gori, ja sam bio na putu sa bendom, pa je mimoilaženje bilo potpuno, ali se to u pjesmi i u spotu ne primjećuje”, siguran je Radovanović.

Za pojedince, ne za masu

Radovanović je kazao i da li zadovoljan reakcijama na singl “Kiša i sunce” objavljen krajem juna:

“Zadovoljan sam što su ljudi u prilici da slušaju pjesmu i što će ubrzo moći da vide spot i čuju ostatak albuma, a za sve ostalo će presuditi vrijeme. Realno. Pjesmu koja je u osnovi “ženska” i kojoj u stvari ja gostujem, a ne obrnuto i za koju se ispostavilo da je prilično komplikovana za otpjevati, Viktorija je uzela, prisvojila i učinila je meni ponovo dragom, na čemu sam joj zahvalan. Cijeli sam album, a pogotovo tu pjesmu, čuo isuviše puta da bih bio objektivan, ali i poslije toliko vremena su mi i dalje zanimljive i stojim iza svake od njih".

Muzičar je dodao da se, iako je album zbog poremećaja pažnje slušalaca, prevaziđen, raduje novom izdanju. "Nadam se da još ima Mohikanaca koji ne sude djelu poslije jednog klika i vole da čuju album od početka do kraja, pa i po suludih nekoliko puta i da poslije svega doživljaj ostave za sebe, jer su te pjesme upućene pojedincima, a ne masi. Pa što im bog da”, ističe on.

Bonus video: